Ukrayna'da "savaş ve barış" görüntüleri - - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da "savaş ve barış" görüntüleri -

Ukrayna'nın doğusundaki Mariupol kentinde günlük hayat sürerken, Ukrayna ordusuna bağlı özel birlikler hazırlıklarını sürdürüyor.

31.08.2014 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusundaki Mariupol kentinde günlük hayat sürerken, Ukrayna ordusuna bağlı özel birlikler hazırlıklarını sürdürüyor.

Ukrayna Ordusu ve Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmalar sürerken, Rus ordusu ve ayrılıkçılar tarafından kuşatıldığı öne sürülen Mariupol kenti yaşayanları günlük hayatlarına normal olarak devam ediyor. Pazar günü olması nedeniyle Mariupol'da yaşayanların bazıları tatillerini Azak Denizi kıyısındaki plajlarda, bazıları aileleri ile şehir merkezindeki alışveriş merkezlerinde, bazıları ise çocukları ile çocuk parkında geçirdi.

Maripol kentini savunan "Azov Birliği" şehrin savunması için hazırlıklarını sürdürüyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı'na bağlı gönüllü ve vatanseverlerden oluşan özel birlik "Azov Batallion" ise şehrin çeşitli yerlerinde bulunan kargahlarda olası kuşatmaya dair teknik, taktik ve eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Azov Battalion'un eğitimden sorumlu komutanı Alek Adnorojinka herhangi bir saldırı durumunda karşılık vermek üzere hazırlandıklarını belirterek, "Rusya'nın tavrına göre Ukrayna'nın Mariupol ve Azak Denizi bölgesini korumak için görev yapıyoruz. Kendi istihbaratlarımız doğrultusunda eğitim ve taktik olarak hazırlanıyoruz. Orduların hareketleri ile ilgili internet üzerinden yayılan bilgiler gerçekten çok uzak. Manipülatif bilgiler gerçeğin önüne geçiyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in tavrını değiştirmesini umuyoruz. Ukrayna hükümeti son zamanlarda bize daha çok yardım etmeye başladı. İhtiyaçlarımız oranında bize yardım ediyorlar. Mariupol'u korumak bizim görevimiz, ancak bu konuda gerkirse Ukrayna Ordusu da bize yardım edecek" şeklinde konuştu.

Karargah olarak kullanılan binalardan ve yapılan askeri eğitim çalışmalarından görüntü alınmasına izin verilmezken, Azov Battalion askerleri kargahlarının girişinde nöbet tutuyor. Karargah girişine gelen Mariupollüler askerlere sevgi gösterilerinde bulunuyorlar.

-Deniz kenarında oynayan çocuklar

-Denize giren kadın ve erkekler

-Mariupol limanı detay genel

-Şehir merkezindeki meydan

-Çocuk parkında oynayan çocuklar ve aileleri

-Azov Battalion komutanı Alek Adnorojinka röp.

-Karagah girişindeki askerler

-Nizamiye genel detay

-Silahı ile poz veren asker

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da 'savaş ve barış' görüntüleri - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement