Ukrayna'da Yeni Anayasa Hazırlığı - Son Dakika
Dünya

Ukrayna'da Yeni Anayasa Hazırlığı

Ukrayna\'da Yeni Anayasa Hazırlığı

Ukrayna hükümeti, iki yıla yakın bir süredir çözüm bekleyen doğudaki ayrılıkçı bölgelerin statüsüne ilişkin önemli bir adım attı.

02.07.2015 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna hükümeti, iki yıla yakın bir süredir çözüm bekleyen doğudaki ayrılıkçı bölgelerin statüsüne ilişkin önemli bir adım attı.

Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Donetsk ve Luhansk gibi ayrılıkçı nüfusun yoğun olduğu yerel yönetimlerin yetkilerini artıracak bir anayasa değişikliği hazırladıklarını açıkladı.

Pereşonko, Minsk Ateşkesi ile uyumlu olduğunu belirttiği değişiklik tasarısının devleti küçültmeyi öngördüğünü fakat bunun federal bir yönetim sistemine geçiş anlamına gelmediğini kaydetti: "Tasarı, Donetsk ve Luhansk yerel idarelerine kendini yönetmeye ilişkin belirli imkanlar sağlıyor. Fakat şunu vurgulamalıyım ki; sorumluluğun yerele dağıtılması savunma, dış politika, milli güvenlik, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının izlenmesi gibi konularda merkezi yönetim gücünün zayıflayacağı anlamını taşımıyor."

Kiev'den ayrılığı savunan Rusya yanlıları Donetsk'te geçtiğimiz yıl tek taraflı bağımsızlık ilan etmişti. Sonrasında başlayan iç savaş, zaman zaman ihlal edilmesine rağmen,

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 02 Temmuz 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Ukrayna'da Yeni Anayasa Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement