Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Parlamentosu Başkanı Turçinov, AGİT gözlemci heyeti başkanı Zulueta ile görüştü.

17.10.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Aleksandr Turçinov, 26 Ekim'de yapılacak parlamento seçimlerini izleyecek AGİT gözlemciler heyeti başkanı Tana de Zulueta ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında Turçinov, ülkede bazı bölgelerde seçimin yapılamamasına rağmen vatandaşların Ukrayna'nın meşru parlamentosunu belirleyebileceğini kaydetti.

Turçinov, seçimlerin, adil ve şeffaf yapılmasıyla halkın yeni parlamento için oy kullanmasının önemini vurgularken, bu çerçevede seçimleri izlemesi için AGİT de dahil çeşitli uluslararası kuruluşlardan gözlemcileri davet ettiklerini belirtti.

Turçinov ayrıca, seçimlerin ardından parlamentodaki çoğunluğun, Avrupa yanlısı demokratik güçleri temsil eden milletvekillerinden oluşmasını ve eski rejimin devamı olan siyasi güçlerin ise azınlıkta kalmasını beklediğini kaydetti. Turçinov, parlamentonun, eski rejimin devrilmesinden sonraki süreçte olduğu gibi Ukrayna politikasını istikrara götüren unsur olarak önemini vurguladı.

Zulueta da seçimleri izlemek üzere 80 AGİT gözlemcisinin çalışmaya başladığını kaydederken, seçim gününde AGİT, Avrupa Konseyi ve NATO Parlamenter Asamblesinden 600 gözlemcinin seçimleri izleyeceğini dile getirdi.

Görüşmede, seçim hazırlıklarının yanı sıra parlamento tarafından kabul edilen yasaların, reformların sürdürülmesindeki önemine ilişkin fikir alış verişinde bulundu. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement