Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov: "Ukrayna yönetiminin çatışmaları yeniden başlatması, 'Normandiya Formatı'ndaki' görüşme ihtimalini baltalamaktadır"

20.01.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların yeniden artması nedeniyle Kazakistan'da yapılması planlanan barış arayışı görüşmelerinin ertelenebileceğini bildirdi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kiev yönetimini, ülkenin doğusundaki çatışmaları yeniden başlatmakla suçlayarak, bu durumun Kazakistan'ın Astana kentinde yapılması planlanan görüşmenin iptal edilmesine neden olabileceğini söyledi.

Peskov, "Ukrayna yönetiminin çatışmaları yeniden başlatması, Normandiya Formatı'ndaki görüşme ihtimalini baltalamaktadır" ifadelerini kulllandı.

Geçen yıl Normandiya çıkarmasının 70. yılı etkinliklerinde Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna Devlet Başkanları bir araya gelmiş Ukrayna'daki krize çözüm bulmak amacıyla bir süre görüşmüştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da "Normandiya dörtlüsü" olarak adlandırılan bu ülkele liderlerinin Ukrayna'daki krize çözüm bulmak amacıyla Astana'da bir araya geleceğini açıklamış. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement