Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Almanya, Rusya, Ukrayna ve Fransa Dışişleri Bakanları Berlin’de bir araya geldi Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: "Ateşkes hattı üzerindeki anlaşma sağlanmadan ve ağır silahlar geri çekilmeden önce (Ukrayna'daki) durumun sakinleşmesi mümkün olmayacak"

21.01.2015 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya, Rusya, Ukrayna ve Fransa Dışişleri Bakanları Ukrayna'daki krize siyasi çözüm bulma amacıyla Berlin'de bir araya geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Berlin'e davet ettiği Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile Dışişleri Bakanlığı konukevi Villa Borsig'de görüştü.

Görüşmeden önce açıklamada bulunan Steinmeier, "Ateşkes hattı üzerindeki anlaşma sağlanmadan ve ağır silahlar geri çekilmeden önce durumun sakinleşmesi mümkün olmayacak" ifadesini kullandı.

Steinmeier, "Minsk Anlaşmasının hayata geçirilmemesinin bedelini bölgede yaşayan insanlar ödemek durumunda olacak" dedi.

Ukrayna'daki durumun hala tehlikeli olduğunu ve tehlikenin tırmanmaya devam ettiğini belirten Steinmeier, dün Ukrayna tarafında en az 6 kişinin çatışmalarda hayatını kaybettiğini vurguladı.

Steinmeier, çatışmaların devam etmesinin, ihtilafın taraflarının Minsk Anlaşmasını gerçekten uygulamaya geçirmek istememeleri veya bunu yapamamalarından kaynaklandığını belirtti.

Berlin'de geçen hafta dışişleri bakanlarının bir araya geldiğini hatırlatan Steinmeier, görüşmede gereken başarıyı elde edemediklerini, ancak konuyla ilgili çözüm bulma sürecine katkıda bulunmak istediklerini dile getirdiğini kaydetti.

Steinmeier, Kazakistan'ın başkenti Astana'da liderlerin bir araya geleceği zirvenin gerçekleşmesi için, tarafların istekli olduklarını göstermeleri gerektiğini belirtti.

Steinmeier, geçen yılda da Fransa, Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarını Berlin'e davet ederek Ukrayna krizinde siyasi çözüm yollarını görüşmüştü. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement