Ukrayna'daki Genel Seçimler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Genel Seçimler

Ukrayna\'daki Genel Seçimler

Türkiye, seçimlerin başarıyla yapılmasından memnun.

28.10.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Ukrayna'da pazar günü düzenlenen parlamento seçimlerinin başarıyla gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Komşumuz Ukrayna'da parlamento seçimlerinin 26 Ekim 2014 tarihinde başarıyla gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duymaktayız. Ukrayna halkının siyasi tercihlerini ortaya koymak ve yeni temsilcilerini seçmek üzere sandık başına gitmesi, yaşanan krize rağmen ülkenin demokratik değerlere güçlü bağlılığını göstermiştir" denildi.

Seçimlerin, fiili durum nedeniyle Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde ve ülkenin doğusundaki bazı bölgelerde gerçekleştirilememiş olmasının ise demokrasi adına gerçek bir başarıya imza atmış Ukrayna halkının hak etmediği bir gelişme olduğu kaydedildi.

Ukrayna halkının hür iradesi doğrultusunda oluşan yeni parlamento ve Türkiye'nin kapsayıcı bir yaklaşımla kurulmasına önem atfettiği yeni hükümetle yakın işbirliğinin sürdürüleceği belirtilen açıklamada, "Ülkenin özlediği huzur, barış ve refah ortamının bir an önce sağlanacağına dair inancımızı bir kere daha vurgulamak istiyoruz" ifadesi kullanıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Genel Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement