Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler

Ukrayna\'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler

Yanukoviç, parlamentoda yapılacak olağanüstü toplantının gündemini açıkladı.

24.01.2014 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, 28 Ocak Salı günü parlamentoda düzenlenecek olağanüstü toplantının gündemini açıkladı.

Parlamentoda 16 Ocak'ta kabul edilen yasal düzenlemelerin yeniden ele alınacağını kaydeden Yanukoviç, af yasasının da gündemde olduğunu söyledi.

Siyasi krize de değinen Yanukoviç,  "Parlamentoda gerçekleşecek olağanüstü toplantıda parlamenterlerle birlikte daha profesyonel kadroların bulunabilmesi için hükümetin yeniden formüle edilmesi üzerine karar vereceğiz" dedi.

Aralarında bütçe yasasının da bulunduğu 10 yasal düzenleme 16 Ocak'ta yapılan oylamada kabul edilmiş, oylama usulü ve bazı yasal düzenlemelerin içeriğinin demokrasiye aykırı olduğunu öne süren AB ve muhalefet oylamaya tepki göstermişti. Söz konusu yasaların iptal edilmesi muhalefetin öncelikli talepleri arasında bulunuyor.

Siyasi krizin sürdüğü Ukrayna'da AB'nin genişlemeden sorumlu temsilcisi Stefan Füle, Yanukoviç tarafından kabul edildi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası açıklama yapılmadı.

Öte yandan, Yanukovic, Sergey levockin'den boşalan Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanlığına, Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Genel Sekreteri Andrey Kluev'i atadı.

Devlet Başkanı ile muhalefet arasında görüşmeleri organize eden Kluev, 12 Mart 2012'den bu yana Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Genel Sekreterliği görevini yürütüyordu .

Yanukovic, 17 Aralık'ta levockin'i görevden almıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement