Ukrayna'daki hükümet karşıtı gösteriler - - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki hükümet karşıtı gösteriler -

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hükümet karşıtı gösteriler üçüncü ayını doldurdu.

16.02.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hükümet karşıtı gösteriler üçüncü ayını doldurdu. Gergin çatışmalar zaman zaman yerini "Kırılgan Ateşkes" olarak adlandırılan gergin bekleyişe bırakırken göstericiler, Parlamentodan çıkan "şartlı af yasası"nı protesto ederek göstericilerin salıverilmesini talep ediyor.

Olaylar sırasında tutuklanan ve gözaltında olan 234 göstericinin tamamının serbest bırakılmasının ardından göstericiler, dün geceden itibaren belediye binası ve çatışmaların yaşandığı Dinamo Kiev Stadı önündeki Gruşevskogo caddesinden çekilmeye başladı. Bununla birlikte "Meydan Savunma" adı verilen ve çeşitli gruplardan oluşan birliklere her geçen gün katılım artıyor. Katılımcılar arasında aileler ve başka şehirlerden gelenler de bulunuyor.

Göstericilerden Vadim, AA muhabirine yaptığı açıklamada; "Ben Batı Ukrayna'nın Ivana Frankisvk şehrinden geliyorum. Burası Ukrayna'nın kalbi olarak bilinir. Biz Avrupa'yı ve Avrupa standartlarında bir yaşam istiyoruz. Çocuklarımız ve torunlarımız için istiyoruz ve bu yüzden buradayız" dedi.

Öte yandan Ukrayna'nın en batısında yer alan Polonya sınırındaki Lviv şehrinden gelen ve kendilerini "Yüz Aslan" olarak tanıtan devrim grubu, ülkelerinin geleceğini garantiye almak ve meydanı desteklemek için başkente geldiler.

Aralarında 18 yaşından küçük olduğu bildirilen bir kız çocuğunun da yer aldığı grubun temsilcisi Zoryana, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Ben Lvivliyim ve 'Yüz Aslan' grubunu temsil ediyorum. Buraya ailemle geldim çünkü ülkenin durumunu oturduğum yerden izlemek istemedim. Şu an imkanım varken bu durumun değişmesi için bir şey yapmayarak gelecekte olacak çocuklarımın ve torunlarımın yüzüne utançla bakmak istemiyorum. Yaşımın küçük olduğuna bakmayın ben buraya son ana kadar savaşmaya geldim. Burada kızlar gelecekleri için savaş verirken yetişkin erkeklerin evde televizyon karşısında oturmaktan utanmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Göstericilerden hamile karısı ve 2 çocuğu ile Batı Ukrayna'nın Dnepropetrovsk Bölgesinden başkent Kiev'e gelen Mihael Viladimiroviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Biz buraya ailemle beraber Dnepropetrovsk bölgesinden geldik. Hiçbir partiye mensup değiliz. Halkımız için buradayız ve sonuna kadar kalacağız. Burada bizim gibi düşünen ve bizim istediğimizi yani Ukrayna'nın daha iyi şartlara gelmesini isteyen insalar bulunuyor. Karım hamile ve o da bir şeyler söylemek istiyor ama kendini iyi hissemiyor. O da Ukrayna'nın daha iyi bir yere gelmesini istiyor ve sonuna kadar kalacağını söylüyor" diye konuştu.

Gösteriler sırasında yüzlerce polis ve göstericinin yaralandığı ve en az 6 kişinin de öldüğü kaydediliyor.

Ukrayna\'daki hükümet karşıtı gösteriler -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki hükümet karşıtı gösteriler - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement