Ukrayna'daki Kriz" Almanya'da Koalisyon Ortaklarını Gerdi - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Kriz" Almanya'da Koalisyon Ortaklarını Gerdi

Ukrayna\'daki Kriz" Almanya\'da Koalisyon Ortaklarını Gerdi

CSU Genel Başkanı Seehofer: "Rusya ile diyaloğa ihtiyacımız var ancak Steinmeier, Başbakan Merkel'in sürdürdüğü diplomasinin yanı sıra kendi diplomasisini uygularsa bu çok tehlikeli olur" SPD Genel Başkanı Gabriel: "Ukrayna'daki krizin çözümü için yapılanların iç politikaya alet edilmesi yanlış"

25.11.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Ukrayna'daki kriz ve Rusya konusunda izlediği dış politika koalisyon ortakları arasında tartışmalara neden oldu.

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi'nin genel başkanı Horst Seehofer, bir dergiye yaptığı açıklamada, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Başbakan Angela Merkel'in Ukrayna ve Rusya politikasının birbirinden farklı olduğunu söyledi.

SPD'den Başbakan Merkel'in dış politikasını desteklediği yönünde net bir duruş sergilemesini beklediğini ifade eden Seehofer Ukrayna konusunda birlik olunması gerektiğini belirtti.

Steinmeier'e Merkel'in rotasından ayrılmaması uyarısında bulunan Seehofer, "Steinmeier'i ağırbaşlı bir diplomat olarak tanıyorum. Rusya ile diyaloğa ihtiyacımız var ancak Steinmeier, Başbakan Merkel'in sürdürdüğü diplomasinin yanı sıra kendi diplomasisini uygularsa bu çok tehlikeli olur" dedi.

CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer ise "Biz Alman hükümetinin ortak bir dış politika sergilemesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Başbakan Angela Merkel ise Ukrayna'daki krizle ilgili attıkları tüm adımları Dışişleri Bakanı Steinmeier'le görüştüklerini ve ortak karar aldıklarını belirtti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, hükümetin dış politikasının yanı sıra başka bir dış politikanın yürütüldüğünü ima etmenin bile yanlış olduğunu ifade etti.

Ukrayna krizine çözüm bulmak için Rusya ile her türlü iletişim imkanının kullanılması gerektiğini belirten Gabriel, "Ukrayna'daki krizin çözümü için yapılanların iç politikaya alet edilmesinin yanlış olduğunu" vurguladı.

SPD Dış Politika Sözcüsü Niels Annen ise küçük koalisyon ortağı CSU'nun temelde diş politikayla ilgilenmesini olumlu karşıladıklarını ancak Seehofer'in gereksiz yere eleştirilerde bulunduğunu kaydetti.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel ve Steinmeier'in baştan beri yaptıkları görüşmeleri ve bilgileri birbirleriyle paylaştıklarını, ortak hareket ettiklerini vurgularken, Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli söz konusu eleştirileri "saçmalık" olarak nitelendirdi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Kriz' Almanya'da Koalisyon Ortaklarını Gerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement