Ukrayna'daki Savaş Yüzünden 100'e Yakın Ahıska Türkü İnegöl'e Yerleşti - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Savaş Yüzünden 100'e Yakın Ahıska Türkü İnegöl'e Yerleşti

Ukrayna'daki hükumet güçleriyle ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların yeniden şiddetlenmesi üzerine bölgede yaşayan 100'e yakın Ahıska Türkü, Bursa İnegöl'e yerleşti.

25.02.2015 21:01  Güncelleme: 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukranya'daki savaş- Ukrayna'nın doğusunda hükümet güçleriyle ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların yeniden şiddetlenmesi üzerine bölgede yaşayan 100'e yakın Ahıska Türkü İnegöl'e yerleşti Ukrayna'nın doğusunda hükümet güçleriyle ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların yeniden şiddetlenmesi üzerine bölgede yaşayan 100'e yakın Ahıska Türkü İnegöl'e yerleşti.İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Savaş bölgesi olan Ukranya'nın Donetsk ile Slavyansk bölgelerinden son 3 ay içerisinde kendi imkanlarıyla 100'e yakın Ahıskalının İnegöl'e gelerek yerleştiğini söyledi.Son olarak 20 kişilik bir ailenin İnegöl'e geldiğini ifade eden Taş, "Son olarak ta 20 kişilik bir ailenin İnegöl'e geleceğini duyduk. Bu ailelerinin imkanlarının kısıtlı olduğu bize bildirildi. Bizde konuyu İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a bildirdik. Kendisi bize destek verdi. Bizde bir otobüsle aileyi hava alanından İnegöl'e getirdik. 20 kişi Donetsk ile Slavyansk bölgelerinden geldiler. O bölge savaşın olduğu devam ettiği ve başladığı yer. Bu bölgede yaklaşık 2 bin Ahıskalı var. Biz 1 yıldır Ankara'da hükümet kanadıyla görüşmelerimizde hep bunları oradan tahliye edilmesi için görüşmeler yaptık ama olumlu neticeler alamadık. Kendi imkanlarıyla son 3 ay içerisinde yaklaşık 100'e yakın Ahıskalı İnegöl'e yerleşti. Bizde burada elimizden geldiği kadarıyla yerleşmelerine, iş bulmalarına, ev kurmalarına destek olmaya çalışıyoruz. Buradan kamu oyuna da sesleniyorum. Bizlere destek olsunlar. İnsanlarımızı sahipsiz bırakmasınlar." dedi.İnegöl'e gelerek arabalarının aynına yerleşen İskender Aliyev, savaşta çok sayıda yakınlarının yaralandığını ifade ederek, " Evsiz kalanlar çok oldu. Mallarımız yağmalandı. Arabalarımızı alıp savaşa götürdüler. Paramızı istediler. Bizde oradan kaçarak Türkiye'ye geldik." ifadesini kullandı.İsmail Aliyev ise Ukranya'da çok sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Ahıskalılar çok sıkıntı yaşıyor. Öyleleri var ki, evlerinde yemekleri içmeye suları yok. Bacası yok aynası yok. Bomba düşmesin diye bodrumlarda yaşayan insanlar var. Savaş başlamadan önce kardeşimi yolladım buraya. Bizde evlerimizi satarız diye orada kaldık ama satamadık. Arabamızı, malımızı sattık uçak bileti alacak kadar paramız oldu. Daha sonra kaçak yollarla uçağa kadar geldik. Uçakla Türkiye'ye geldik. Daha sonra bize ayarlanan otobüsle İnegöl'e geldik. Biz şimdi kardeşimizde kalacağız. Bundan sonra ne yapacağımızı bilmiyoruz." -Ukranya'daki savaş-Ahıska Türkleri

Ukrayna\'daki Savaş Yüzünden 100\'e Yakın Ahıska Türkü İnegöl\'e Yerleşti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Savaş Yüzünden 100'e Yakın Ahıska Türkü İnegöl'e Yerleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement