Ukrayna'daki Af Yasası 259 Kişiyi Kapsayacak - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Af Yasası 259 Kişiyi Kapsayacak

Ukrayna\'daki Af Yasası 259 Kişiyi Kapsayacak

Ukrayna'da geçen hafta yürürlüğe giren, yasa ihlali yapan protestocuların salıverilmesini öngören af yasası, 259 kişiyi kapsayacak.

06.02.2014 18:20  Güncelleme: 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'da geçen hafta yürürlüğe giren, yasa ihlali yapan protestocuların salıverilmesini öngören af yasasının, 259 kişiyi kapsayacağı bildirildi.

Ukrayna Cumhuriyet Başsavcısı Viktor Pşonka, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkedeki protestolar sırasında toplum düzenini bozmaktan tutuklananların cezalandırılmamasını öngören af yasasının, 259 kişiye uygulanabileceğini kaydetti. Savcı Pşonka, yasanın kapsayacağı şahıslar arasında, gözaltında bulunan 70 kişinin yanı sıra hakkında ev hapsi ve arama kararı çıkarılan kişilerin de bulunduğunu belirtti.

Protestocular tarafından işgal edilen tüm kamu binalarının boşaltılması ve af yasasında belirtilen şartların 15 gün içinde tam olarak yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Pşonka, halen ülkenin 6 şehrindeki il belediyesi binalarının göstericilerin işgali altında olduğunu ifade etti.

Pşonka, işgal edilen kamu binalarının 17 Şubat'a kadar boşaltılmaması halinde, emniyet, savcılık ve mahkeme görevlilerinin yasa çerçevesindeki yetkilerini kullanarak, suç ihlalinde bulunan göstericilerle ilgili soruşturma işlemlerini sürdüreceğini ve suç duyurularını mahkemelere taşıyacağını dile getirdi.

Gösterilerde tutuklanan eylemcilerin affını öngören ve 2 Şubat'ta yürürlüğe giren af yasası, kamu binaları, cadde ve alanların göstericiler tarafından 15 gün içinde boşaltılması halinde, cinayet suçu haricinde, protestolara katıldığı için tutuklanan ve hakkında mahkumiyet kararı bulunanların serbest bırakılmasını öngörüyor. Muhalefet, tutuklu ve hakkında tutuklama kararı bulunanların herhangi bir şart olmaksızın salıverilmesini talep ediyor. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Af Yasası 259 Kişiyi Kapsayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement