Ukrayna Kiev?de Patlama En Az 1 Ölü - Son Dakika
Güncel

Ukrayna Kiev?de Patlama En Az 1 Ölü

Ukrayna Kiev?de Patlama En Az 1 Ölü

Ukrayna Kiev'de patlama En az 1 ölü Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Ukrayna Parlamentosu önünde toplanan radikal milliyetçi göstericilerle güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışmada, göstericilerin bulunduğu gruptan fırlatılan el bombasının patlaması sonucu bir polis hayatını kaybetti, yüz civarında polis ve gösterici de yaralandı.

31.08.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Kiev'de patlama En az 1 ölü

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Ukrayna Parlamentosu önünde toplanan radikal milliyetçi göstericilerle güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışmada, göstericilerin bulunduğu gruptan fırlatılan el bombasının patlaması sonucu bir polis hayatını kaybetti, yüz civarında polis ve gösterici de yaralandı.

Ukrayna Parlamentosu'nda Ukrayna'da merkezi hükümetin yetkilerini azaltıp bölgelerin yetkilerini güçlendirmeyi öngören yasa tasarısının oylandığı sırada, tasarıya tepki duyan gösterici gruplar, parlamentonun çevresinde toplandı.

Aralarında, Ukrayna'da geçen yıl yapılan ihtilalin militan güçlerinden olan ve ihtilalden sonraki ilk koalisyon hükümetinde yer alan Rusya karşıtı radikal milliyetçi Özgürlük Partisi'nin üyelerinin de bulunduğu göstericiler polise cam şişe ve sis bombaları atması üzerine, polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Çatışmada göstericilerin tarafından atılan bir el bombasının patlaması üzerine ağır şekilde yaralanan dört polis memurundan birinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yaralananların içinde, gazetecilerin de olduğu bildiriliyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cankurtaran araçlarının yetmediği ve yaralıların hastanelere sevkinin devam ettiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ukrayna Kiev?de Patlama En Az 1 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement