Ukrayna'nın Antalya Fahri Konsolosu Levent Aydın Görevden Alındı - Son Dakika
Spor

Ukrayna'nın Antalya Fahri Konsolosu Levent Aydın Görevden Alındı

Ukrayna'nın Antalya Fahri Konsolosu Levent Aydın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin resimli tişört giydiği gerekçesiyle görevinden alındı.

14.07.2015 09:17  Güncelleme: 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin, Fahri Konsolos Levent Aydın'ın görevinden alındığını açıkladı. Klimkin, "Aydın, çok sayıda Ukraynalı vatandaşa yardımcı oldu. Ama konu, prensip meselesi. Ben onun fahri konsolosluk görevinin sona erdirilmesi kararı aldım." dedi.

"GÖREVİNDEN ALINMASINI TALEP EDİYORUZ"

Ukrayna Parlamentosu Rada Milletvekili Oleg Lyaşko, konsolos Levent'in bu davranışın kaidelerin ihlali anlamına geldiğini iddia etmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Lyaşko, Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin'e çağrıda bulunarak, "Aydın'ın görevinden alınmasını talep ediyoruz. Aydın'ın davranışı Ukrayna fahri konsoloslarına tanınan kaidelerin kaba şekilde ihlal edildiği anlamına geliyor. Bu Ukrayna vatandaşlarının derin öfkesine neden oldu. Toplumda olumsuz yankılar oluşturdu." dedi.

"NEZAKET BİZİM HER ŞEYİMİZ"

Antalya Fahri Konsolosu, 7 Temmuz'da Samuel Eto'o'nun imza törenine Rusya Devlet Başkanı Putin'in resmi bulunan tişörtle katılmıştı. Aydın'ın, Putin resimli ve "Nezaket bizim her şeyimiz" yazılı tişörtüyle imza törenine katılımı ile ilgili haberler, Rus ve Ukrayna basınında geniş yer aldı.

İşte kriz çıkartan o fotoğraf;

Ukrayna\'nın Antalya Fahri Konsolosu Levent Aydın Görevden Alındı

Son Dakika Spor Ukrayna'nın Antalya Fahri Konsolosu Levent Aydın Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • güzel ülkem: şaka gibi ukrayna fahri konsolosu ukraynanın savaşta olduğu ülkenin liderinin resminin olduğu t-shirti giymiş:)))) 34 0 Yanıtla
  • Seçmen: Tipi rusa benziyor, aslen rus olmasın bu denyo 18 1 Yanıtla
  • KOFFTİ DEMOLAR: aydın sen mal mısın lan? seni oraya kimler oturtuyor, çocuk bile yapmaz bunu. 6 1 Yanıtla
  • Çelebi : Putin baba adam la masaya vurdumu o olacak 2 4 Yanıtla

Advertisement