Ukrayna'nın Doğusunda Ateşkes İhlalleri - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusunda Ateşkes İhlalleri

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların son 24 saatte 21 kez ateşkes ihlali yaptığı bildirildi.

24.04.2015 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların son 24 saatte 21 kez ateşkes ihlali yaptığı bildirildi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, ayrılıkçıların son 24 saatte 21 kez ateşkesi ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamada, ayrılıkçıların Minsk mutabakatı gereği cephe hattından geri çekilmesi gereken tank, 120 ve 122 milimetre kalibreli ağır silahlarla, 9 kez saldırı düzenlediği, ayrıca ayrılıkçıların keskin nişancılarının da yörede çalıştığı ifade edildi. Açıklamada, ayrılıkçıların bu saldırılarında 1 Ukrayna askerinin yaralandığı kaydedildi.

Berezovoe kasabası üzerinden Mariupol'a saldıran ayrılıkçıların püskürtüldüğü belirtilen açıklamada, bu çatışmalarda bir ayrılıkçının öldürüldüğü, 6 ayrılıkçının ise esir alındığı ifade edildi. Açıklamada, ordu birliklerinin Minsk mutabakatı uyarınca ateşkese riayet ettiği ve sadece ayrılıkçıların saldırılarına karşılık verdiği savunuldu.

Çatışmada hayatını kaybeden Gürcistan asıllı Canelizde için tören

Diğer yandan, Mariupol yakınlarındaki Şirokino kasabasında askeri birlikler ile ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda pazar günü hayatını kaybeden Gürcistanlı gönüllü savaşçı Georgiy Canelizde için Ukrayna'nın başkenti Kiev'de cenaze töreni düzenlendi.

Başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'ndaki törene, Canelizde'nin ailesi ve yakınları, silah arkadaşları ve çok sayıda Ukrayna ve Gürcistan vatandaşı katıldı. Cenaze töreninde, Gürcistan'ın eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili ve Ukrayna hükümetinde görev alan bazı Gürcistan uyruklu yetkililer de hazır bulundu.

Saakaşvili, gazetecilere Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarda yer alan Gürcistanlıların para veya ödül için savaşa katılmadığını söyledi. Ortak düşmana karşı savaşmaya gelen Gürcistanlıların cesaretinin takdir edilmesi gerektiğini belirten Saakaşvili, Canelidze'nin cenazesinin Gürcistan'a gönderileceğini açıkladı.

Ukrayna'nıın doğusundaki çatışmalarda bugüne kadar 3 Gürcistanlının hayatını kaybettiği bildirildi.

Gürcistan uyruklu Georgiy Canelidze, gönüllülerden oluşan "Azov" taburunda görev alıyordu.

Doğudaki ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar sürüyor. Taraflar, ateşkes ihlallerinde birbirini suçluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusunda Ateşkes İhlalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement