Kanada'dan Ukraynalılara Ülkeye Giriş Yasağı - Son Dakika
Güncel

Kanada'dan Ukraynalılara Ülkeye Giriş Yasağı

Kanada, ayrılıkçı grupların etkili olduğu Donetsk ve Luhansk bölgesinde yaşayan tüm Ukraynalılara ülkeye giriş yasağı getirdi.

25.07.2014 04:20  Güncelleme: 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelere ilişkin, bu ülkeye ve Rusya'ya yeni yaptırımlar getirdi.

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, yaptığı yazılı açıklamada, yeni koydukları yaptırımların Rusya'nın silah sanayi ve finans sektörüne yönelik olduğunu belirterek, bu yaptırımlarla Putin rejiminin, Ukrayna ve bölgesindeki tutumunu değiştirmesinin amaçlandığını kaydetti.

Kendilerine "Donetsk Halk Cumhuriyeti" ile "Luhansk Halk Cumhuriyeti" adlarını koyan silahlı ayrılıkçı grupların, Rusya tarafından desteklendiklerini savunan Başbakan Harper, "Bu grupların bölgede Ukrayna ordusuna ve halkına karşı korkunç eylemleri var. Putin rejiminin desteği nedeniyle, bu gruplar geçen hafta Malezya'ya ait uçağı düşürdüler. Bu durum, uluslararası barış için ciddi tehdit oluşturmaktadır" ifadesini kullandı.

Başbakan Harper'ın açıkladığı yeni yaptırımlarla, ayrılıkçı grupların yöneticilerinden 8 kişi ve bu bölgelerde yaşayanların tamamına Kanada'ya seyahat yasağı getirildi.

Harper, Almaz-Antey, Gazprombank, JSC Concern Radio-Electronic Technologies, JSC Concern Sozvezdie, JSC MIC NPO Mashinostroyenia, Kalaşnikof Concern, KBP Instrument Design Bureau, Novatek ve Vnesheconombank isimli Rus firmalarını ambargo kapsamına aldıklarını da duyurdu. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'dan Ukraynalılara Ülkeye Giriş Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ozgur turkeli: Inek daga kusmus dagin haberi olmamis !! BUNLAR KAFAYI YEMIS VALLA !! millet yiyecek ekmek bulmaya calisiyor o bolgede bunlar seyahatvyasagi koymuslar DUNYANIN EN BARBAR INSANLARI MODERN OLDUGUNU IDDIA EDEN AVRUPA VE ABD VE ABD USAKLARIDIR !!! 0 0 Yanıtla

Advertisement