Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko başkanlığında başlayan Milli Güvenlik Konseyinde Ukraynalılara soğukkanlı kalma çağrısı yapıldı.

28.08.2014 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi toplantısı, Devlet Başkanı Petro Poroşenko başkanlığında başladı.

Poroşenko, oturumun açış konuşmasında Ukraynalılara "sakin ve soğukkanlı kalmaları ve devlet bütünlüğünü sağlamlaştırmaları" çağrısında bulundu.

Devlet Başkanı Poroşenko, askeri operasyonların Donetsk ve Lugansk bölgelerinde devam etmesine rağmen eylemlerin başarılı bitirilmesinin sadece Donbas'ın kurtuluşu değil tüm Ukrayna'nın savunması anlamına geldiğini ifade etti.

Poroşenko konuşmasında; "Şu anda, bu saatlerde ve bu günlerde Ukrayna'nın gerçek bağımsızlığı için mücadele ediliyor. Cephe şu an Donbas"ta ancak sadece Ukrayna ordusu Ukrayna'yı savunduğu için batıya ilerleyemiyor" dedi.

-Ukrayna'nın doğusundaki durum

Ukrayna Milli Güvenlik Konseyi, Ukrayna doğusundaki halihazırdaki durumunu özetledi. Buna göre Rusya silahlı kuvvetlerinin saldırısına rağmen terörle mücadele operasyonu bölgesinde durumun kontrol altına alındığı bildirildi

Ayrılıkçı grupların, Grad tipi ve topçu atışları savunması ile hareket ettiği, ayrıca Rus askerlerinin ve Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin varlığı ile ilgili kanıtlarını saklamaya ve izleri yok etmeye çalıştıkları kaydedildi.

Rusya yanlısı ayrıkçılar tarafından Lugansk bölgesindeki Frunze şehri civarında Ukrayna silahlı kuvvetlerine karşı 8 kez havan topu ile ateş açıldığı belirtildi.

Terörle mücadele güçlerinin, Lugansk civarında bulunan ayrılıkçılara karşı nokta atışları gerçekleştirmesi sonucu birçoğunun öldürüldüğü ifade edildi

Donetsk bölgesindeki liman kenti Mariupol ve Kharkov'da halkın, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ni desteklediği, bu şehirlerde vatanı savunmak amacıyla silahlı kuvvetlere katılmak isteyenlerin sayısının çokluğuna dikkati çekildi

-Ukrayna'ya uluslararası destek

Devlet Başkanının talimatı doğrultusunda Ukrayna'nın, 30 Ağustos'ta Avrupa Konseyi'ne olağanüstü toplantısı düzenlenmesi konusunda çağrıda bulunulduğu bildirildi.

Litvanya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya girmesini "sert bir biçimde" kınayarak, durumun BM güvenlik Konseyi Toplantısı'nda görüşmeye çağırdı.

Fransa Devlet Başkanı François Hollande, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Ukrayna'da tekrar bulunmasının "kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

ABD'nin Ukrayna Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt, Rusya'nın ayrılıkçılara sağladığı silahların, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ni yenmek için yetersiz olduğunu, çatışmalara katılan Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askerlerin sayısının artırıldığını ve ayrıca Rusya yanlısı ayrılıkçılara hava savunma teknolojisi sağlandığını kaydetti. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement