Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ateşkese rağmen son 2 günde 4 asker yaşamını yitirdi.

20.10.2014 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda son 24 saatte 4 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Basın Sözcüsü Andrey Lisenko, doğuda son 24 saat içinde çıkan çatışmalarda 4 askerin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Lisenko, Smeloe kasabası yakınlarında meydana gelen saldırılarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini, teröristlere ait birçok askeri aracın da hasar gördüğünü kaydederek, ordu birliklerinin teröristlerin saldırılarına karşılık vermesi sonucunda teröristlerin geri çekilmek zorunda kaldığını vurguladı. Lisenko, son 1,5 aydan bu yana ilk defa Ukrayna'nın doğusundaki Krasnaya Talovka geçiş noktası yakınlarında terörle mücadele operasyonlarının sürdüğü bölgeye Rusya üzerinden saldırgan istihbarat grubunun sızmaya çalıştığını kaydederken, Ukrayna askerlerinin ateş açması üzerine 14 kişilik grubun Rusya topraklarına geri dönmek zorunda kaldığını belirtti.

Lisenko, Rus yanlısı ayrılıkçılar son 24 saatte birçok kez ateşkes ihlali yaptığını ve bunun sonucunda Devaltsevo, Nikolayevka, Novobahmutovka, Tonenkoe, Redkodub, Kamenka, Trehizbenka, Mius ve Donetsk yakınlarına aralarında ağır silahların da kullanıldığı silahlı saldırılarda bulunduğunu kaydetti. Lisenko, ayrıca Rusya hava kuvvetlerinin Mariupol yakınlarında insansız hava araçlarını kullanarak birkaç defa havadan keşif çalışmaları yaptığını belirtti.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında 5 Eylül'de Minsk'te ateşkes ilan edilmesine rağmen bölgede sık sık silahlı çatışmalar çıkıyor. Taraflar ateşkes ihlallerinde birbirlerini suçluyor. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement