Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Doğudaki çatışmalarda 5'i asker 12 kişi öldü Donetsk'te ise insani yardım bekleyen 7 kişi hayatını kaybetti.

30.01.2015 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda 5'i asker 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Donetsk Valiliği Basın Bürosundan yapılan açıklamada, son 24 saatte bölgede çıkan çatışmalarda 7 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada ise yine son 24 saatte 5 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği, 23 askerin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, ayrılıkçılar ile hükümet güçlerinin çatışmaya devam ettiği Debaltsevo'dan dün 150'den fazla, bugün ise 260 kişinin tahliye edildiği, bu bölgenin hükümet güçlerinin kontrolünde olduğu duyuruldu.

Donetsk'te sivil halka saldırı

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Basın Bürosundan yapılan diğer açıklamada, ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında Donetsk'te yaşanan silahlı çatışmalarda 7 kişinin öldüğü bilgisi verildi.

Açıklamada olay, "Donetsk'te sivil halka karşı yine bir cinayet işlendiği" yönünde aktarıldı.

Bu olayda ölenlerin insani yardım almak için sıra bekleyen siviller olduğuna değinilen açıklamada, ayrılıkçıların böylece bugün Minsk'te yapılması öngörülen Üçlü Temas Grubu toplantısını bozguna uğratmayı amaçladığı kaydedildi.

Ukrayna'nın doğusunda 9 Aralık 2014'te Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında ateşkesi öngören "sessizlik" rejiminin uygulamaya konulmasının ardından çatışmalar ve can kayıpları belirgin ölçüde azalmıştı. Doğudaki gerginliğin son günlerde yeniden yükselmesiyle bölgedeki çatışmalar ve can kayıplarının artması üzerine taraflar arasında yapılan uzun görüşmelerin ardından Üçlü Temas Grubu'nun bugün Minsk'te bir araya gelmesi bekleniyor. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement