Ukrayna'nın Mariupol Kentindeki Saldırı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Mariupol Kentindeki Saldırı

Ölü sayısı 15'e çıktı, Ukraynalı yetkililer ayrılıkçıları suçladı Başbakan Yatsenyuk, güvenlik birimlerini acil toplantıya çağırdı.

24.01.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Mariupol kentinde ağır silahlarla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 15 çıktığını bildirdi.

Kentin Vostoçniy semtinde bugün üç binaya ağır silah mermilerinin isabet etmesi sonucu daha önce en az 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. İçişleri Bakanlığı, bu sayının 15'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 46 olduğunu bildirdi. Saldırıda öln ve yaralananlar arasında sivillerin de bulunduğu, yaralıların hastanede tedavi altında olduğu açıklandı.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Aleksandr Turçinov, saldırıyla ilgili Rusya yanlısı ayrılıkçıları suçladı ve "Rusyalı terörist çeteler, Ukrayna askerleri karşısında uğradığı başarısızlığın ardından Mariupol'a kanlı ve çirkin saldırılarını düzenledi" dedi.

Turçinov, "Rusya askerleri ve onların kontrolündeki ayrılıkçılar tarafından bugün insanlığa karşı işlenen bu kanlı cinayet, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya Milli Güvenlik Kurulu toplantısında koyduğu vazifelerin doğrudan uygulanmasıdır. Bu ölüm, kan ve Ukraynalıların acıları için bizzat Putin sorumludur" ifadesini kullandı.

Bu arada, Başbakan Arseniy Yatsenyuk'un yetkililerle acil güvenlik toplantısı yaptığı bildirildi. Yatsenyuk'un saldırının ardından emniyet, istihbarat ve askeri birimlerin üst düzey yöneticilerini toplantıya çağırdığı kaydedildi.

Mariupol Belediyesi ise saldırıya uğrayan kentin kenar mahallelerinden Vostoçniy'de yaşayanların kent merkezine tahliye edilmesi için çalışma başlattı. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Mariupol Kentindeki Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement