Ukrayna'nın Rusya'ya 3 Milyar Dolarlık Borcu - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Rusya'ya 3 Milyar Dolarlık Borcu

Rusya'nın, Ukrayna'ya verdiği "Yanukoviç borcu" olarak bilinen 3 milyar dolarlık kredi alacağını tahsil etmek için başvurduğu uluslararası mahkemede, Kiev yönetiminin erteleme isteğini kabul ettiği bildirildi.

23.04.2016 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın, Ukrayna'ya verdiği "Yanukoviç borcu" olarak bilinen 3 milyar dolarlık kredi alacağını tahsil etmek için başvurduğu uluslararası mahkemede, Kiev yönetiminin erteleme isteğini kabul ettiği bildirildi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, konuya ilişkin açıklamasında, erteleme isteğine, Ukrayna'da oluşturulan yeni hükümetin borcun ödenmesi konusunda Rusya ile iyi niyetli görüşmelere başlaması için fırsat tanıma amacıyla verildiğini belirtti.

Siluanov şöyle konuştu:

"Ukrayna'daki yeni hükümetin, borcun ödenmesi konusunda Rusya ile iyi niyetli görüşmelere başlamak için durumu daha sağlam değerlendirmesi ve önceki açıklamaları gözden geçirmesine zaman tanıma amacıyla, davalının, ülkedeki siyasi istikrarsızlığa dayanarak yaptığı erteleme isteğine olumlu cevap verdik."

Eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç döneminde Ukrayna, Rusya'dan 15 milyar dolarlık kredinin ilk dilimi olarak 3 milyar dolar almıştı. Rusya, kamuoyunda "Yanukoviç borcu" olarak da bilinen kredinin ödenmesini istemişti. Ukrayna hükümeti ise borcu yeniden yapılandırma önerisinde bulunmuştu. Ancak Rusya'dan bu hususta net bir cevap gelmemişti.

Antalya'da düzenlenen G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya 2016 yılından itibaren her yıl 1 milyar dolar olmak üzere, 3 taksitte borcu ödeme teklifinde bulunmuş, Batılı partnerlerin de buna garanti vermesini istemişti.

Ukrayna Maliye Bakanlığı, açıklamanın ardından Rusya tarafından sözlü veya yazılı olarak hiçbir teklifin gelmediğini duyurmuştu.

Rusya Maliye Bakanlığı, 20 Aralık 2015 tarihine kadar ödeme için gün vermiş, ödemeyi yapmaması halinde Ukrayna'yı mahkemeye vereceklerini açıklamıştı. Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da mahkemede hesaplaşmaya hazır olduklarını söylemişti.

Rusya, 3 milyar dolarlık kredi alacağını tahsil etmek için uluslararası Londra Yüksek Mahkemesine başvurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Rusya'ya 3 Milyar Dolarlık Borcu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement