Ukrayna Turizm ve Ticaret Forumunun Onur Konuğu Gaziantep Oldu - Son Dakika
Yerel

Ukrayna Turizm ve Ticaret Forumunun Onur Konuğu Gaziantep Oldu

Ukrayna Turizm ve Ticaret Forumunun Onur Konuğu Gaziantep Oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kharkiv şehrinde düzenlenen Uluslararası Kardeş Şehirler ve Yerel Yönetimler Turizm Forumu’na onur konuğu olarak davet edildi.

27.05.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kharkiv şehrinde düzenlenen Uluslararası Kardeş Şehirler ve Yerel Yönetimler Turizm Forumu'na onur konuğu olarak davet edildi.

Kharkiv şehrinde düzenlenen ve 26 ülkenin üst düzey katılımcılarının hazır bulunduğu forumun açılışı Gaziantep'in eşsiz lezzetleri ile yapıldı. Ayrıca Gaziantep şehri fotoğraf sergisi ise yerli yabancı tüm katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

EV SAHİBİ BAŞKAN'DAN GAZİANTEP'E ÖVGÜ

Forumun açılış konuşmasını yapan Kharkiv Belediye Başkan V.Igor Terekhov, Kharkiv olarak böylesine büyük bir organizasyonu yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Tüm katılımcıların turizm ve ticaret potansiyelleri ile şehirlerini tanıtacak olmalarından memnuniyet duyduğunu ve forumun tüm ülke katılımcılarına ciddi katkıları olacağına inandığını belirtti.

Gaziantep'e büyük bir parantez açan Başkan Terekhov, "Kardeş olmaktan büyük memnuniyet duyduğumuz Gaziantep'i burada 'onur konuğu' olarak ağırlamaktan ayrıca memnunuz. Gaziantep bugün UNESCO mutfağını tanıtarak bu ünvanı sonuna kadar hak ettiğini siz değerli katılımcılara tattırarak yaşatacaktır. Gaziantep Fotoğraf ve El Sanatları Sergisi ise bu kente henüz gitmeyenler için çok büyük bir fırsat, sergiyi gezdikten sonra eminim sizde Gaziantep'in gizemini merak edeceksiniz"dedi.

Mozaik sanatının dünyada büyük ilgi gördüğünü anlatan Terekhov, "Gaziantep bugün mozaik sanatçıları ile de sizlere eşsiz bir deneyim yaşatacak" şeklinde konuştu.

GAZİANTEP LEZZETLERİ VE EL SANATLARI KONUKLARI BÜYÜLEDİ

Onur konuğu kent olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi,organizasyona katılan 26 farklı ülkenin üst düzey temsilcisine ve Kharkivli misafirlere mozaik sanatçısı Mehmet Yılmaz eşliğinde Mozaik Workshop'u gerçekleştirdi. Gaziantep mozaik kültürünü katılımcılara aktaran sanatçılar, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Mozaik köşesini bir an olsun yalnız bırakmayan ziyaretçiler stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bu sanatın çok kıymetli olduğuna değinen misafirler, foruma böylesine önemli bir katkı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi temsilcilerine teşekkürlerini ilettiler.

Forum boyunca 26 farklı ülke tarafından "Turizm ve Kent Misafirperverliğinin Modern Görüntüsü", "Turizm ve Otelcilik Alanında Modern Zorluklar", "Mevcut Durumdaki İşletme ve Etkinlik Turizminin Gelişmişlik Perspektifi","Turizm Alanında IT-Teknolojileri" konularında çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

Turizm ve Ticaret Forumunda "Gaziantep ve Turizm" başlıklı sunum yapan Kardeş Şehirler Şube Müdürü Şahin Çetin, sunum sonrasında katılımcıların özellikle Gaziantep'in UNESCO mutfağının başarısıyla ilgili sorularını cevaplandırdı. Ayrıca EUROPE PRİZE (Avrupa Ödülü) Ödülünün 3. kademe başarısı olan "Şeref Bayrağını" da yaptığı uluslararası başarılı faaliyetler ile kazanan Gaziantep Büyükşehir Belediyesini kutlayan katılımcılar bu süreç hakkında detaylı bilgi aldı.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Başkan Terekhov, "EUROPE PRIZE Dönem Başkanlığını Kharkiv Belediyesinin yaptığı bir dönemde, Kardeş Şehrimizin UNESCO ve EUROPE PRIZE gibi ciddi başarıları bizleri son derece memnun ve mutlu etti, bu ciddi başarılara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve kıymetli temsilcilerini tebrik ederim" diye konuştu.

Gaziantep heyeti ise Başkan Terekhov'a Kharkiv şehrinin logosunun bulunduğu mozaik çalışmasını takdim etti. Hediyeden çok etkilenen Başkan, bu kıymetli el emeğinin mutlaka kent müzesinde yer alacağını belirtti.

Gaziantep Fotoğrafları Sergisi ile tarih, kültür ve turizm şehri olan Gaziantep fotoğraflarla yerli yabancı misafirlere anlatıldı. Gaziantep yöresel el sanatlarından kutnu, yemeni, bakır ve sedefin en güzel örneklerinin sergilendiği el sanatları sergisi ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Gastronomi dalında UNESCO dahil edilen Gaziantep yemek kültürü hem yöresel tatların ikram edildiği tadım standı ile hem de Gaziantepli katmer ustası Mehmet Özsimitçi'nin yaptığı katmerlerle misafirlere Gaziantep lezzet şöleni sergilendi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ukrayna Turizm ve Ticaret Forumunun Onur Konuğu Gaziantep Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement