Ukraynalı ve Kırgız İtfaiyecilere Yangın Söndürme Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Ukraynalı ve Kırgız İtfaiyecilere Yangın Söndürme Eğitimi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yangın tatbikatından detay görüntüler Orman Genel Müdürlüğünden başmüfettiş Nurettin Doğan'ın açıklamaları görüntüleri. Ukraynalı ve Kırgız itfaiyecilere yangın söndürme eğitimi Antalya'da simülasyonlu eğitim verilen iki ülkeden gelen ekip orman yangını tatbikatına katıldı Orman Genel Müdürlüğü başmüfettişi Doğan: "Merkezimizdeki simülasyonların dünyada örneği yok, ilk kez bizde kullanıldı" Antalya'da yangın söndürme eğitimi alan Ukraynalı ve Kırgız itfaiye ekibinin katıldığı tatbikat, gerçeğini aratmadı.

05.04.2016 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yangın tatbikatından detay görüntüler

Orman Genel Müdürlüğünden başmüfettiş Nurettin Doğan'ın açıklamaları görüntüleri. Ukraynalı ve Kırgız itfaiyecilere yangın söndürme eğitimi

Antalya'da simülasyonlu eğitim verilen iki ülkeden gelen ekip orman yangını tatbikatına katıldı

Orman Genel Müdürlüğü başmüfettişi Doğan:

"Merkezimizdeki simülasyonların dünyada örneği yok, ilk kez bizde kullanıldı"

Antalya'da yangın söndürme eğitimi alan Ukraynalı ve Kırgız itfaiye ekibinin katıldığı tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Kepez ilçesindeki Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi'nde farklı ülkelerden gelen ekiplere, İngilizce, Rusça ve Arapça eğitimler veriliyor.

Ekiplere, bir hafta süren teorik eğitimin ardından meydana gelen yangınların söndürme çalışmalarına ilişkin videolar gösteriliyor, Hava Elektronik Sanayi (HAVELSAN), Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Orman Genel Müdürlüğünün ortaklaşa geliştirdiği ve Türkiye'de ilk olan simülasyonla söndürme çalışması yapılıyor.

Merkezde son olarak Ukrayna ve Kırgızistan'dan gelen 11 kişilik itfaiye ekibine eğitimler verildi.

İki ülke ekibi için teorik eğitimin ardından, Düzlerçamı mevkisinde orman yangını söndürme tatbikatı düzenlendi. Senaryo gereği iki noktada yangın çıktı ve rüzgarın da etkisiyle alevler bir dönümlük alana yayıldı. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine 11'i yabancı 15 kişilik yangın söndürme ekibi, 3 arazöz, su tankeri ve ilk müdahale aracıyla bölgeye ulaştı. Önce yangın kontrol altına alındı, ardından soğutma çalışması gerçekleştirildi.

Ormancılık Eğitim Merkezi ekiplerinin de destek verdiği tatbikat, başarıyla tamamlandı.

10 ülkeden 61 kişiye eğitim verilecek

Orman Genel Müdürlüğü başmüfettişi Nurettin Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezdeki simülasyonun dünyada örneğinin bulunmadığını bildirdi.

Verilen eğitimler bu simülasyon çalışmalarıyla desteklendiğinde personelin yangına panik yapmadan, bilinçli şekilde müdahale ettiğini anlatan Doğan, merkezden yararlanan yabancı ülke ekiplerinin, bu teknikler konusunda bilgi sahibi olmadığını vurguladı.

Ukrayna ve Kırgızistan'dan gelen ekibe, ormanı koruma ve yangın söndürme taktiklerini öğrettiklerini anlatan Doğan, "Onlar için tatbikat yaptık. Tatbikatta iki yangın çıkardık ve kendileri söndürdü. Yakmayı da söndürmeyi de kendileri yaptı. Haftanın iki günü simülatörlerde çalışacaklar." diye konuştu.

Doğan, Azerbaycan, Kazakistan, Tacikistan, Makedonya, Türkmenistan, Filistin, Pakistan ve Bosna Hersek'ten 61 ekibe daha merkezde yangın söndürme eğitimi verileceğini bildirdi.

Ukraynalı ve Kırgız İtfaiyecilere Yangın Söndürme Eğitimi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukraynalı ve Kırgız İtfaiyecilere Yangın Söndürme Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement