Ukraynalılar "Barış Yürüyüşü" Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ukraynalılar "Barış Yürüyüşü" Yaptı

Türkiye'de yaşayan bir grup Ukraynalı, ülkelerinde barışın hakim olması için yürüdü.

25.01.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu'nda, bir grup Ukraynalı ülkelerinde barışın hakim olması için yürüyüş yaptı.

Tünel Meydanı'nda toplanan Ukraynalılar, ülkelerinin bayraklarını açtı. Ellerinde savaşın durmasını isteyen ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i eleştiren yazıların bulunduğu dövizler taşıyan gruptakiler, buradan yürüyüşe başladı.

Türkçe ve Ukraynaca savaş karşıtı sloganlar atan gruptakiler, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir süre ülkelerinin milli marşını söyledi.

Burada grup adına yapılan açıklamada, Ukrayna'daki duruma ilişkin siyasi süreç anlatıldı.

Özellikle Donetsk'te sivillerin bulunduğu yerlere yönelik saldırılara değinilen açıklamada, ülkenin güneyindeki Mariupol kentindeki saldırıda okullar, konutlar ve sokakların füze yağmuruna tutulduğu belirtildi.

Açıklamada, dünyanın saldırıları sağır ve dilsiz şekilde seyrettiği savunularak, şunlar kaydedildi:

"Oradaki insanların çığlıkları ve Rus ordusunun zulümlerini, sesimiz çıktığınca bunları bilmeyenlere ulaştırmayı hedefliyoruz. Yıl başından beri savaş geriliminin artmasında, Rus ordusunun ve teröristlerin düzenli olarak sivil Ukraynalıları katletmesinden, yaralıların başına kurşun sıkılarak katledilmesinden, hergün Ukraynalı onlarca şehit verilmesinden, Ukraynalı bayan pilot Nadedja Savçenko'nun Rusya tarafından esir tutulmasından dolayı 'barış yürüyüşü'  düzenliyoruz. Türk halkını ve bütün dünyayı Ukrayna'da süren savaşa kayıtsız kalmamaya ve bu kanlı katliama 'dur' demeye çağırıyoruz."

Grubun açıklaması öncesi konsolosluk binası önünde güvenlik önlemleri alındı. Açıklama sırasında biri kadın 2 Rus, gruptakileri sözlü olarak protesto etti. Polis, Rusya vatandaşlarını, olay çıkma ihtimali üzerine uzaklaştırdı.

Ukraynalı grup, açıklamanın ardından Galatasaray Meydanı'na yürüyerek burada milli marşlarını söyledi. Gruptakiler, savaşta ölen askerleri için diz çökerek saygı duruşunda bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukraynalılar 'Barış Yürüyüşü' Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement