Ukub Yarışma Birincilerini Almanya'ya Fuara Götürdü - Son Dakika
Ekonomi

Ukub Yarışma Birincilerini Almanya'ya Fuara Götürdü

Ukub Yarışma Birincilerini Almanya\'ya Fuara Götürdü

UKUB’un her yıl düzenlediği ’Meslek Liseleri Arası 2. Ulusal Kalıp Yarışması’nda birinci olan grupta yer alan öğrenciler ve öğretmenler, Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Euromold 2014 Fuarı’na götürüldü.

08.12.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UKUB'un her yıl düzenlediği 'Meslek Liseleri Arası 2. Ulusal Kalıp Yarışması'nda birinci olan grupta yer alan öğrenciler ve öğretmenler, Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Euromold 2014 Fuarı'na götürüldü.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB), geçen eğitim öğretim yılında düzenlediği 'Meslek Liseleri Arası 2. Ulusal Kalıp Yarışması'nda birinci olan gruplarda yer alan Coşkunöz ve Avcılar teknik ve endüstri meslek liselerinin öğrencileriyle öğretmenlerini, dünyanın en önemli kalıp fuarlarından biri olan Almanya'nın Frankfurt şehrindeki Euromold 2014 Fuarı'na götürdü. 25-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Euromold Fuarı'na UKUB'un organizasyonuyla giden öğrenciler, ziyaretin çok yararlı olduğunu belirtti.

Fuar gezisi hakkında bilgi veren UKUB Başkanı Şamil Özoğul, mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek ve ülke sanayiinin en önemli ihtiyacı olan teknik ara personel yetiştirilmesini özendirmek maksadıyla her yıl ülke çapında kalıp yarışması düzenlediklerini belirtti.

Düzenledikleri yarışmada dereceye giren okullara çeşitli destekler verdiklerini söyleyen UKUB Başkanı Özoğul, "Öğrenci ve öğretmenleri teşvik etmek ve eğitimlerine katkı yapmak için bu okullarımıza bilgisayar laboratuvarı kurduk ve lisanslı CAD-CAM yazılımı hediye ettik. Dereceye giren bütün öğrenci ve öğretmenlerimize de çeşitli ödüller verdik" dedi.

Başkan Özoğul, son yarışmanın ödülleri arasında, dünyanın en önemli kalıp fuarlarından biri olan Euromold 2014 Fuar ziyareti de bulunduğunu belirterek, "Yarışmamızın Ana Sponsoru Schmolz+Bickenbach firmasının desteğiyle plastik enjeksiyon kategorisi birincisi Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile sac metal kategorisi birincisi Avcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri bu fuara götürdük" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ukub Yarışma Birincilerini Almanya'ya Fuara Götürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement