Ulaş'ta Seçimlerin İptal Edilmesi - Son Dakika
Yerel

Ulaş'ta Seçimlerin İptal Edilmesi

Sivas'ın Ulaş ilçesinde belediye başkanlığı seçimini kazanan ancak "seçilme yeterliliğine sahip olmadığı" gerekçesiyle mazbatasını alamayan CHP'nin Belediye Başkan adayı Hüseyin Gülkanat'a destek için partililerce yürüyüş yapıldı Gülkanat: "Yüksek Seçim Kurulu'ndan karar henüz çıkmadı"

13.04.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Ulaş ilçesinde belediye başkanlığı seçimini kazanan ancak "seçilme yeterliliğine sahip olmadığı" gerekçesiyle mazbatasını alamayan CHP'nin Belediye Başkan adayı Hüseyin Gülkanat'a destek için partililerce yürüyüş yapıldı.

Ulaş'taki cemevinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde "Adalet istiyoruz" ve "Haklıyız, kazanacağız" yazan dövizlerle CHP İlçe Başkanlığı binası önüne kadar yürüdü.

Hüseyin Gülkanat, burada yaptığı açıklamada, seçim sonrası yaşanan süreç nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, " Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) karar henüz çıkmadı. YSK'ya yeni başvuru yapıldığında AK Parti hemen kutlamalara başlamış. Burada haksızlık yapıyorlar" diye konuştu.

Sürecin devam ettiğini belirten Gülkanat, "Belediye başkanlığı kesinleşmedi. Süreç bittikten sonra hakkımızı Anayasa Mahkemesi'nde arayacağız" dedi.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ise "YSK, kararını AK Parti'nin Belediye Başkan adayı yönünde verirse, CHP'liler, Ulaş Belediyesini ve Ulaş Belediye Başkanı'nı tanımayacakdır" ifadesini kullandı.

Partilerinin her zaman demokrasiye saygı gösterdiğini belirten Karasu, "Ulaş'ta bize oy veren her seçmenimizin oyuna sahip çıkacağız" dedi.

Karasu, YSK'nın ilçede seçimin iptali yönünde henüz karar vermediğini belirterek, "YSK'nın kararı daha çıkmadı, kararın çıkmasını bekliyoruz. Eğer aleyhte bir karar çıkarsa biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

Partililer adına konuşan Murat Ulusoy da Ulaş halkı olarak mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

AK Parti itiraz etmişti

AK Parti Ulaş İlçe Başkanlığı, belediye başkanlığı seçimini kazanan CHP adayı Hüseyin Gülkanat'ın, önceki yıllarda yargılandığı bir davada ceza aldığı, bu cezadan dolayı sabıka kaydının bulunduğu ve seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu'na başvurmuştu. İtiraz dilekçesini inceleyen kurul, Gülkanat'ın "seçilme yeterliliğine sahip olmadığı" gerekçesiyle AK Parti İlçe Başkanlığı'nca yapılan itirazın oy çokluğuyla kabulüne karar vermişti.

Bu kararına, önceki yıllarda "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılandığı davada bir yıl hapisle cezalandırılan ve bir yıl süreyle memuriyetten yoksun kılınması kararlaştırılan Gülkanat hakkında, arşiv kaydına alınan söz konusu cezaların infazından sonra mahkemece verilmiş "memnu (yasak) hakların iadesine" ilişkin bir karar olmamasını gerekçe gösteren kurul, belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilerek 1 Haziran'da yeniden yapılmasını kararlaştırmıştı.

Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "memnu haklarının iadesine" karar verdiği CHP adayı Gülkanat ise iptal kararının reddi için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurmuştu. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaş'ta Seçimlerin İptal Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement