Ulaşım Master Planı Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Ulaşım Master Planı Çalışmaları Başladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 19 ilçeyi kapsayacak ulaşım master planı çalışmalarının başladığını belirtti.

11.11.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 19 ilçeyi kapsayacak ulaşım master planı çalışmalarının başladığını belirtti.

Türel, ulaşım master planı toplantısında yaptığı açıklamada, yapacakları ulaşım master planı ile daha önceki çalışmaları güncelleştireceklerini kaydetti.

Antalya'nın hızlı büyüyen bir şehir olması nedeniyle ulaşım master planlarının güncellemeye ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Türel, ulaşım master planının 2019 yılında bitirilmesi beklenen trenler, otobanlar, şehir içi raylı sistemleri, çevre yollarını da kapsayacağını kaydetti.

Daha önceki ulaşım master planlarının 5 ilçeyi kapsadığını hatırlatan Türel, bu çalışmanın ise 19 ilçeyi kapsayacağını ve Alanya'dan Gazipaşa'ya, Elmalı'dan Gündoğmuş'a kadar ilçe merkezleri ve mahallelerde çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi.

Ulaşım master planının işin uzmanları tarafından hazırlandığını belirten Türel, "Bu plan hayatın gerçekliğine dayanması gerekiyor. Bu gerçeklik halkın bu konudaki eğilimleri ve düşünceleri ile netleşiyor. Temel verilerimizi anket sonuçları oluşturacak. Anketler ile halkın düşüncelerine ihtiyacımız var. Bir broşürü de halkımızla paylayacağız. Bu anketler aracılığıyla vatandaşların bu plana yardımcı olacağına inanıyoruz. Muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının katkıları bu planını çok daha sağlıklı çıkmasını sağlayacaktır" dedi.

Türel, ulaşım master planının toplu taşıma, karayolu sistemlerinin planlanması, yaya ve bisiklet yolu altyapısının planlanması ve ulaşım türleri arasındaki entegrasyon alt başlıklarını içerdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaşım Master Planı Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement