Kütahya'da Ulaşım Zammına İlginç Protesto - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Ulaşım Zammına İlginç Protesto

Kütahya'da bir grup genç, belediyenin şehir içi ulaşıma yaptığı zamma tepki göstermek amacıyla market sepetlerine ve bisikletlere binerek eylem yaptı.

16.09.2014 11:11  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da bir grup genç, belediyenin şehir içi ulaşımda halk otobüslerine yaptığı zammı, market sepetlerine, bisiklet ve cincıra binerek protesto etti.

Eski otogar alanında toplanan CHP üyesi bir grup genç, ellerindeki dövizlerle slogan atarak Zafer Meydanı'na kadar yürüdü.

Şehir içi ulaşıma yapılan zammı protesto eden grup adına basın açıklamasını CHP Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Ahmet Dere, yaptı.

Dere, şehir içi ulaşıma yapılan yüzde 13'lük artışa bir anlam veremediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Otobüs biletlerine yüzde 13'lük zam yapılmıştır. Tam bilet 1.70 liradan 1.90 lira, üniversite öğrenci bileti 1.20 liradan 1.35 lira, lise ve ilkokul öğrenci bileti ise 1 liradan 1.20 lira olmuştur. Mesafenin kısa ve ulaşım kalitesinin bu kadar kötü olmasına rağmen bu zamların yapılması yersizdir ve anlamsızdır. Bu zamlardan otobüs şoförlerinin de memnun olmadığını biliyoruz. Zamlar yapılmasına rağmen hala otobüslerde iyileştirme yapılmayıp, aracı şirkette her fırsatta bizlerden para almaktadır. Otobüs seferleri Kütahya için yeterli değildir. Üniversiteye giden otobüs seferleri 3 iken 2'ye düşürülmüştür. Sınav dönemi boş koltuk bulmayı geç, ayakta yer bulamayan öğrenciler otobüse binemeyip sınavlara geç kalmaktadır. Eğer bunlara çözüm bulunsaydı ve zam yapılsaydı biz şu an burada olmazdık."

Kentte mesafelerin kısa ve ulaşım kalitesinin düşük olduğunu savunan Dere"Bizler otobüs zamları geri alınana kadar ya da otobüslerin ulaşım kalitesi arttırılana kadar mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz'ın da destek verdiği eylem, grubun dağılmasıyla sona erdi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Ulaşım Zammına İlginç Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement