Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Kimdir?

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Kimdir?

Binali Yıldırım, seçimler öncesi; "Ahmet Arslan adı gibi aslan biridir.'' ifadesini kullandığı Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan kimdir?

01.09.2016 15:41  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı için Binali Yıldırım, seçimler öncesi şu ifadeleri kullanmıştı; "Ahmet Arslan adı gibi aslan biridir. Benimle genel müdür olarak çalıştı ve daha sonra 24. dönemde sizin evladınız sizin vekiliniz olarak onu seçip parlamentoya gönderdiniz." Peki Ahmet Arslan kimdir?

AHMET ARSLAN KİMDİR?

1962 yılında Kağızman'ın Bulanık köyünde doğan Ahmet Arslan, Kağızman Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Gemi İnşa ve Makine Mühendisi olarak mezun oldu. 7 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra Pendik Tersanesi'nde muhtelif kademelerde çalıştı. Daha sonra Ahmet Arslan, Denizcilik Müsteşarlığı'nda Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

Ahmet Arslan, 2005 yılından 10 Mart 2011 tarihinde müracaat ettiği Milletvekilliği Aday Adaylığına kadar; Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundu.

EVLİ VE BİR ÇOCUK BABASI

Ahmet Arslan, özel sektörde yedi yıl ve Pendik Tersanesinde çeşitli görevlerde bulundu. Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliğinde bulundu.

Ahmet Arslan, "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahibidir.

24. Dönem Kars Milletvekili olan Ahmet Arslan, evli ve 1 çocuk babasıdır ve ingilizce biliyor.

Son Dakika Güncel Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement