Ulaştırma Bakanı Arslan Türksat'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Ulaştırma Bakanı Arslan Türksat'ı Ziyaret Etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,"Olay anından itibaren arkadaşlarımızın görev başında nedeniyle hem yayınlar kesintisiz sürmüş hem de hasar gören uplink dahil bütün tesisler anında onarılmış, daha sonraki süreçte aksaklık çıkmaması adına görevlerini layıkıyla yerine getirmişlerdir" dedi.

17.07.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,"Olay anından itibaren arkadaşlarımızın görev başında nedeniyle hem yayınlar kesintisiz sürmüş hem de hasar gören uplink dahil bütün tesisler anında onarılmış, daha sonraki süreçte aksaklık çıkmaması adına görevlerini layıkıyla yerine getirmişlerdir" dedi.

Türksat'ı ziyaret eden Bakan Arslan, ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Arslan, basına yayın kuruşlarına teşekkür ederek, 15 Temmuz'da Türkiye'nin yükselişini engellemek isteyen paralel terör örgütüne mensup asker görünümlü teröristler tarafından Türkiye'de girişim olduğunu hatırlattı. Arslan, "Özellikle başta vatandaşımız olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, Sayın Başbakan'ımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın gerçekten ilk andan itibaren olaya sahip çıkmaları, güvenlik güçlerimizin destekleri, polisimizin destekleri, savcılarımızın o andan itibaren olaya el koymaları, daha da önemlisi Silahlı Kuvvetlerin, Mehmetçiğin bu ülkenin olmazsa olmaz göz bebeği olduğunu bilerek, terör örgüne müşavir olmayan, ülkesinin yanında duran Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte o gün bu olay püskürtüldü ve 16 Temmuz itibariyle dirlik, düzen her zamanki gibi devam etti. Vatandaşımız başta olmamak üzere birçok kişiye müteşekkiriz. Elbette ki, bu tip girişimde bulunmak isteyen terör örgütü ve yandaşları ulusal kanalların net bir şekilde devletin yanda durması, vatandaşı bilgilendirmesini istememeleri, vatandaşın özellikle bilgi kirliliği ile kendilerine inanması için olağanüstü bir gayret sarf ettiler. Ulusal yayınlara katkı ve destek veren başta güzide kuruluşumuz Türksat olmak üzere birçok yere müdahale etmek istediler" ifadelerini kullandı.

Türksat'a da müdahale etmek istediklerini belirten Arslan, "Teknik personelimizi kullanarak, onlara destek olunmasını istemişler, fakat teknik personelimiz yaptığı görevin bilinciyle, yaptığı hizmetin bir kamu hizmeti olduğu bilinciyle onlara destek vermemiş, ülkemizde ulusal yayın kuruluşlarımızın yayınlarına destek olma çalışmalarımızın devam etmesi adına olağanüstü gayret sarf etmişlerdir. Özellikle mesai arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Yine mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışan görevinin başında olan bir Daire Başkan'ımız ve bir personelimizi önce yaralamışlar, daha sonra da müdahale edilmesini izin vermedikleri İ için arkadaşlarımızı kan kaybından kaybettik. İki görev şehidimiz var. Sayın Başbakan'ımızın katılımıyla Ahmet Başkan'ımızı Bağlum'daki camide cenaze namazına katılarak, ahirete yolcu ettik. Yarın Çorum'dan diğer mesai arkadaşımızın da cenaze namazı var. Ona da arkadaşlarımızla katılacağız. O akşam görev şehidi olan herkese Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" şeklinde konuştu.

Tesislere zarar verdiklerini kaydeden Arslan, "Dört tane uydumuzun kullanılmaz hale gelmesiyle ilgili müdahalede bulunmuşlar, arkadaşlarımız Canları pahasına onlara doğru bilgi vermedikleri için buradaki emeklerine ulaşamamışlardır. Antenlerimize, iplik tesislerimize zarar vermişlerdir. Ancak zarar verme isteğimle rağmen yayınlara destek olma anlamında özellikle yayınları uyduya çıkarma anlamında herhangi bir aksama yaşanmamıştır. Olay anından itibaren arkadaşlarımızın görev başında nedeniyle hem yayınlar kesintisiz sürmüş hem de hasar gören uplink dahil bütün tesisler anında onarılmış, daha sonraki süreçte aksaklık çıkmaması adına görevlerini layıkıyla yerine getirmişlerdir" dedi.

Mesai arkadaşlarının olma pahasına başarılı bir çalışma ortaya koyduklarını dile getiren Bakan Arslan, "Yayınlar aksamadan insanlarımız doğru bilgilenmiştir, bu doğru bilgilendirme çerçevesindedir ki, milletimiz iradesine sahip çıkmış, sokağa, caddeye çıkmış, meydana çıkmış, 'Ben Cumhurbaşkanım, Başbakan'ımın, irademin temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclis'nin yanındayım' demiştir. Dolayısıyla bu konuda çok başarılı bir sınav verilmiştir, terör örgütlerine hiçbir şekilde fırsat verilmemiştir, ülkemizin huzurunun devam etmesi adına, tüm kuruluşlarımız görevinin başındadır" diye konuştu.

Arslan, hasar konusunda anten ve uplink hasarlarının giderildiğini belirterek, hasarlarının tamamının giderildiğini açıkladı. Arslan, "Tesisimizle ilgili hasar tespiti yapılmış, arkadaşlarımız tarafından gereği yapılıyor. En büyük zarar ve kaybımız iki görev şehidi arkadaşımızdır. Onlar şahadet mertebesine ulaşmışlardır" ifadelerini kullandı

Bakan Arslan, 4 arkadaşlarının yaralı olduğunu sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ulaştırma Bakanı Arslan Türksat'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement