Ulaştırma Bakanı Elvan, Gümüşhane, Torul, Kürtün ve Köse'de Temaslarda Bulundu - Son Dakika
Politika

Ulaştırma Bakanı Elvan, Gümüşhane, Torul, Kürtün ve Köse'de Temaslarda Bulundu

Ulaştırma Bakanı Elvan, Gümüşhane, Torul, Kürtün ve Köse\'de Temaslarda Bulundu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yasadışı yollarla, bir takım montajlarla Başbakan'ın karalanmaya çalışıldığını söyledi.

16.03.2014 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yasadışı yollarla, bir takım montajlarla Başbakan'ın karalanmaya çalışıldığını söyledi.

Beraberinde Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'le birlikte sabah saatlerinde Köse ilçesini ziyaret eden Bakan Elvan, burada vatandaşlara seslendikten sonra Salyazı beldesinde yapılan Köse Havaalanı ile ilgili vatandaşların taleplerini dinledi.

Bakan Elvan, havaalanı ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Hiç acele etmeyeceksiniz. Bizim önceliklerimiz var. O önceliklerimizin sırası geldikçe yatırımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Havaalanı ile ilgili çalışma yapmamız, görmemiz lazım. Yani biz buraya bir yatırım yaptığımız zaman bu yatırım gerçekten ekonomik olarak devam edebilir mi, burası işletilebilir mi diye bunların hepsine bakmamız lazım. Bunlar teknik konular, bu çalışmaları yapacağız, gerekli etüt çalışmasını yaptıracağız".

Elvan, buradaki konuşmasının ardından Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün ve Belediye Başkanı Şerif Aygün ile Salyazı beldesinde bulunan Köse Havaalanı'na geçerek incelemelerde bulundu.

Daha sonra Gümüşhane kent merkezine gelen Bakan Elvan, Gümüşhane Valiliğini ziyaret etti.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Elvan'a Valilik Makamında brifing veren Vali Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane'de sürdürdüğü iki günlük temaslar için Bakan Elvan'a teşekkür ederek, "Gümüşhane tarihteki misyonunu günümüzde de sürdürüyor. Bugün kadar şehrimize sağladığınız kaynaklar ve destekler için teşekkür ediyoruz. Huzur ve güven şehridir Gümüşhane" dedi.

GÜMÜŞHANE'YE TÜNEL BAKIM ŞEFLİĞİ KURULACAK

Vali Mayda'ya ve sıcak karşılamaları için Gümüşhane halkına teşekkür eden Balan Elvan ise Gümüşhane'nin çok önemli bir ulaşım ağında olduğunu belirterek, AK Parti iktidarına kadar kuzey-güney akslarının hep ihmal edildiğini, ülkede sağlanan istikrar ile birlikte ülkenin 4 bir yanının şantiyeye döndüğünü söyledi.

Bu süreçte Gümüşhane'nin ulaştırma yatırımlarından büyük pay aldığını belirten Bakan Elvan, "Gümüşhane Türkiye'de en fazla tünel inşaatı olan bir ilimiz. 20'den fazla tünel çalışmamız var. Tünel sayısının fazla olması nedeniyle Karayolları Tünel Bakım Şefliği'ni Gümüşhane'ye kuracağız. Demiryolu projesi ve zigana tüneli proje ile ilgili uygulama projeleri devam ediyor. Biz hizmete devam edeceğiz. Ulaşım altyapısı gelişen ilde kalkınma ve büyüme artıyor. Erişilebilir olan bir kent çok hızlı gelişir. O nedenle biz de ulaşım altyapısını geliştiriyoruz" diye konuştu.

"HALEPÇE KATLİAMINA KINAMA"

Bakan Elvan, Valilik çıkışında da Halepçe katliamının yıl dönümü nedeniyle gazetecilere açıklamalarda bulundu. Elvan, şunları söyledi: "16 Mart 1988'de zalim Saddam Hüseyin tarafından Halepçe'de yaşayan kardeşlerimiz kimyasal silahla katledilmiştir. Bebeğinden çocuğuna, çocuğundan gencine, gencinden yaşlısına kadar binlerce insan katledilmiştir. Halepçe'de yaşanan olayı kınıyoruz. Bir daha bu tür hadiselerin yaşanmamasını temenni ediyoruz. Benzer hadiseler maalesef şu anda Suriye'de zaman zaman yaşanıyor. Zalim Esed rejimini de kınıyoruz ve oradaki kardeşlerimizin inşallah bir an evvel bu sıkıntılardan, ıstıraplardan kurtulmasını temenni ediyoruz".

"ŞEHRİ ŞAHANENİN ŞAHANE TÜNELLERİ"

Valilik ziyaretinin ardından Zafer Meydanında bulunan esnafı da ziyaret ederek hal ve hatırlarını soran Bakan Elvan daha sonra yapımı devam eden çevre yolunun tünellerinin başladığı yer olan Hacıemin Mahallesinde ki tünellerde incelemelerde bulundu. Burada birde hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Elvan, "Şehri şahanenin şahane tünelleri" dedi.

Bakan Elvan, daha sonra beraberindekilerle birlikte Torul ilçesine geçerek AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret etti. Burada vatandaşlara seslenen Elvan, hızla büyüyen Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin olduğuna dikkati çekti.

"YASA DIŞI YOLLARLA, BİR TAKIM MONTAJLARLA BAŞBAKANIMIZI KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Şu anda ortalığı karıştırmaya çalışanlar olduğunu belirten Bakan Elvan, "Yasa dışı yollarla, bir takım montajlarla Başbakanımızı karalamaya çalışıyorlar. Hükumetimizi karalamaya çalışıyorlar. 'Acaba hızla büyüyen bu ülkenin önünü nasıl kesebiliriz' diye, gece gündüz çalışıyorlar. Onların önünü siz keseceksiniz, onlara prim vermeyeceksiniz. Bugüne kadar bizim yaptıklarımızı gördünüz. Geceli gündüzlü çalışan bir Başbakanımız var. Onlara şu cevabı vereceksiniz, 'kimin için ne için çalışıyorsunuz siz.' Bu ülkenin istikrarı demek, toplumun büyümesi, kalkınması, işsizlik oranının azaltılması demektir" dedi.

Bakan Elvan, daha sonra Kürtün ilçesine ve Özkürtün beldesine geçerek esnaf ziyareti gerçekleştirdikten sonra Tirebolu'dan Trabzon'a geçti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ulaştırma Bakanı Elvan, Gümüşhane, Torul, Kürtün ve Köse'de Temaslarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement