İstanbul'dan Bulgaristan Sınırına Yüksek Hızlı Tren Geliyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul'dan Bulgaristan Sınırına Yüksek Hızlı Tren Geliyor

İstanbul\'dan Bulgaristan Sınırına Yüksek Hızlı Tren Geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan "Biz bu yıl İstanbul'u Bulgaristan sınırına bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz" dedi.

29.01.2015 13:35  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan bir müjdeli haber daha geldi. Yüksek hızlı tren projesini ihaleye çıkarmak istediklerini belirten Elvan "Biz bu yıl İstanbul'u Bulgaristan sınırına (Edirne Kapıkule'ye) bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın 11. TRACECA Hükümetler arası Komisyon Toplantısı'na başkanlık yaptı. İstanbul Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Ermenistan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Gagik Grigoryan da katıldı.

"YENİ BAĞLANTILARI TAMAMLAYACAĞIZ"

Toplantıda konuşan Bakan Lütfi Elvan, Türkiye'nin son dönemde gerçekleştirdiği ulaştırma yatırımlarından söz ederek, "Uluslararası trafiğe hizmet eden ana akslar üzerindeki yeni bağlantıları tamamlamaya ve özellikle sınır geçişlerindeki engelleri ortadan kaldırmaya öncelik verdik" dedi.

"İSTANBUL'U BULGARİSTAN'A BAĞLAYACAK YENİ HIZLI TREN"

Marmaray'ı hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Elvan, "Bu yıl sonu itibariyle Kars-Tiflis- Bakü hattı da tamamlanacak. Bu çerçevede Londra'dan Pekin'e kadar kesintisiz bir İpek Demiryolu ağını oluşturmuş olacağız. Diğer taraftan yine Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan Hızlı Tren Güzergahlarımız üzerinde de uygulama proje çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu. Hızlı Tren hatlarıyla şehirler arasındaki günlük ziyaretlerin arttığını, iç turizmin geliştiğini söyleyen Elvan, "Biz bu yıl İstanbul'u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule'ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor. Bizim Batı'yı Doğu'ya bağlayan güzergahlarda önemli çalışmalarımız, demiryolu yatırımlarında söz konusu olacak"

"SİVİL HAVACILIĞIMIZ BÜYÜDÜ"

Türkiye'deki Sivil Havacılığın dünya havacılığından 3 kat hızlı bir büyüme içinde olduğunu belirten Bakan Elvan, "İstanbul hava trafik yoğunluğu itibariyle dünyanın en önemli merkezlerinden biri konumuna geldi. Bu sektörün büyüme hızı son 10 yılda yüzde 14'ün üzerinde bir büyüme performansı gerçekleştirdi" dedi.

TRACECA NEDİR?

TRACECA Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin Kafkasya ve Karadeniz üzerinden Avrupa'ya bağlanmasını sağlamak amacıyla AB tarafından oluşturulan bir Doğu girişimiyle 1998'de Bakü'de yapılan "Tarihi İpek Yolu'nun Restorasyonu" konulu konferansta Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Romanya, Tacikistan, Türkiye, Ukrayna ve Özbekistan devlet başkanlarının imzaladığı bir programın adı. TRACECA çok taraflı Temel Anlaşmasının imzalanmasıyla kuruldu. TRACECA Demiryolu, Denizyolu ve Karayolu taşımacılığını kapsayan çok modlu ulaşım koridorunu öngördüğü gibi, bölgede ticaretin ve ulaştırmanın iyileştirilmesini, Kafkasya ve Orta Asya ülkelerinin bu alternatif ulaşım koridoru üzerinden Avrupa ve Dünya Pazarlarına ulaşma imkanının artırılmasını da amaçlıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'dan Bulgaristan Sınırına Yüksek Hızlı Tren Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • erdem sabri: bazı aptallarda biz geldik yol, tren köprü yaptık diyor sanki 12 yıl önce yol, köprü, tren hiçbirşey yoktu paytonla dağlardan gidiyorduk, cep telefonuda daha önceki hükümetler zamanında gelmişti, teknoloji ilerliyor ve milletler bunu takip ediyor tabiiki yoksa şuan sizin kafa yapınızın kaldığı taşdevrinde yaşıyor olurduk taşkafalar, utanmasanız elektriği ampulüde biz bulduk diyeceksiniz, yandaş firmalara peşkeş çekerek yaptığınız o hizmetlerin çalmasaydınız 100 katı yapılırdı hırsızlar 11 6 Yanıtla
  • erdem sabri: bunlar yıllardır koyunları '' biz gidersek herşey biter, karışır diye kandırıyor '' siz gelmeden öncede türkiye vardı siz gittikten sonrada olacak reziller, ama siz tarihe kara leke olarak geçtiniz bile 5 11 Yanıtla
  • Karsiyakali: Baks bani sen bizleri japonya ve fransa ile karistirma bence hersey zamanla olur sihirli degnek yok kimsenin elinde unutma yigidi öldür ama hakkini yeme 15 1 Yanıtla
  • Ne: Yapin la her yere hizli tren ,evinizden meclisede cekin bi tane.gormemisin 21 yuzyilda hizli treni kesif edisi bu olsa gerek zavallilar 7 8 Yanıtla
  • Öztürk: Bu koyunlar harbiden kuşbeyinli ya hala anlamadılar mı? Yav Yunanistan en iyi örnek bakın hemen yanıbaşımızda yap işlet devret olmaz devletin bütün herşeyi özel olamaz yarın bir sorun yaşadığınızda ülke zor durumda kaldığında bunların hepsi çeker gider elinde avucunda Bişey kalmaz tepe taklak olursun. Ülke böyle yönetilmez bana birisi desin ki AKP 13 Yıldır devlet adına bir fabrika kurmuş. Bir tane kendine ait Dikili ağacın yok. Ya yazık ediyorsunuz bu memlekete. Arkadaşlar artık kendinize gelin. 4 8 Yanıtla
  • BEN TÜRK ÜM AMA ŞIRNAKLI KÜRT BULGARİSTAN TÜRKÜN: BULGARİSTANDAN GELENLERE GİDİP GELMELERİ İÇİN HİZMET İYİ OLUR BURDA DEVLET DESTEĞİ VERGİ MUHAFİYETİYLE BULGARİSTANDA OLMAYAN SERVET EDİNDİREN ÖZALIDA ANIYORUZ 1988 89 GELENLERE HARCANAN VE VERİLEN İMKANLAR DOĞUYA YAPILSAYDI DİN DOĞUDA YAŞANIR GELENLER ORUÇ BİLE TUTMUYOR 8 3 Yanıtla
  • erdem sabri: daha dün sovyetlerden ayrılan ülkeler bile son 10 yılda ne atılım gelişmeler yaptılar , zannediyorsunuzki birtek türkiyede akp geldi ve o yaptı dünya yerinde saydı ve bu ülkelerde vergiler ielektrik, gaz, su, petrol, ınternet, et gıda türkiyenin 3 te biri kadar ucuz, zannetmeyin akp birşey yaptı yaptıkları çaldıklarının 100 de biri 5 5 Yanıtla
  • çalı: BAKAN GELSİN VİZE - ÇERKEZKÖY TOLUNU GÖRSÜNDE ONDAN SONRA HIZLI TREN YAPSIN. BU YOLU GÖRÜNCE BAKANLIĞI BIRAKMAZSA GELİN YÜZÜME TÜKÜRÜN 6 4 Yanıtla
  • MTN2015: Yapin, ondan sonra ötün 6 3 Yanıtla
  • Orhan: Türkiye de sadece batıda mı insan yaşıyor yaa iç Anadolu , Akdeniz ve Doğu'da yaşayanlar insan değil mi 4 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek
    14:20 Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek

    Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, eski CHP Milletvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle manevi tazminat ödemesine karar verdi. Özkoç, tazminat ve fer'ileri birlikte 122 bin 448 lira ödeyecek.

  • Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti
    14:18 Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni ziyaret eden Kara Ağaç Destanı dizi oyuncuları Merih Öztürk ve Eray Ertüren, yapıya emeği geçenlere teşekkür etti.

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
    14:15 Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

    Kırklareli Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuyarak yarıştı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar
    14:12 Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle bir araya geldiği iftar programında sarf ettiği "Kıbrıs'ta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, Kıbrıs tamamen bizim olurdu" cümlesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine çağrıda bulunarak Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi talebinde bulundu.

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.


Advertisement