Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bireylerin hayatını kolaylaştırabilmek adına gayret sarf ettiklerini belirterek, "2003 yılına kadar 5 bin 500 civarında engelli kamuda istihdam edilirken, bugün 40 binin üzerinde engelli istihdam ediliyor.

02.12.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bireylerin hayatını kolaylaştırabilmek adına gayret sarf ettiklerini belirterek, "2003 yılına kadar 5 bin 500 civarında engelli kamuda istihdam edilirken, bugün 40 binin üzerinde engelli istihdam ediliyor." dedi.

Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen "Ülkem İçin Dünyam İçin Ben de Varım" Engelli Personel Eğitim Programı'nın sertifika dağıtım töreninde, farkındalık oluşturmak ve toplumdaki hassasiyeti arttırmak adına bu özel günlerin önemli olduğunu ifade etti.

Bireylerin ve toplumların hayatını kolaylaştırabilmek adına gayret sarf ettiklerini vurgulayan Arslan, "Engelli olmak benim hayattan kopmam, ülkeme hizmet etmekten kopmam anlamına gelmez diyerek sürecin içinde sonuna kadar gayret eden, bugün bizim paydaşımız olan, halka hizmeti, Hakk'a hizmet olarak bilen, bulunduğu kuruma ve ülkesine katkı sağlayan, bu eğitimi alan 55 mesai arkadaşımı tebrik ediyorum. İyi ki varlar, iyi ki bu yoldalar." diye konuştu.

"Esas olan iki kol iki bacak değil, mevcut uzvunuzla aklınızı kullanıp hayatınızı ona göre şekillendirmek ve anlamlı kılmak." diyen Arslan, birçok alanda olduğu gibi bu alanda da devlet olmanın gereği olan sosyal sorumluluk projelerini uygulamaya çalıştıklarına dikkati çekti. Arslan, şunları kaydetti:

"2003 yılına kadar 5 bin 500 civarında engelli kamuda istihdam edilirken, bugün 40 binin üzerinde engelli istihdam ediliyor. Engellileri kendi kategorilerinde sınava tabi tutarak kamuda istihdam edilmelerini sağlamak başarılı bir uygulamaydı. Bugün sadece bu kapsamda 30 bine yakın engelli arkadaşımız istihdam edildi. Sayın Başbakanımızın bakanlığı döneminde engellilerin hayata katılabilmesi adına çağrı merkezlerinde evden çalışabilmeleri, 'gören göz' projesi gibi pek çok proje, havalimanlarını engelsiz havalimanı haline getirmek adına yaptıklarımız, engelsiz denizler, engelsiz demiryolları... Bakanlık olarak hayata dokunduğumuz her alanda hayatı engelsiz hale getirmek için olağanüstü gayret sarf ediyoruz."

"3. El Projesi'nde mesafe aldık"

Arslan, engelli vatandaşların özellikle bilgisayar teknolojilerini daha ileri seviyede kullanabilmeleri için yürüttükleri "3. El Projesi"nde de mesafe aldıklarını belirterek, "Kurumumuzdaki 2 bin 339 arkadaşımızın gayretlerini arttırabilmek ve yaşama daha fazla dokunmalarını sağlamak adına, 55 arkadaşımızı da örnek alarak eğitimlerini tamamlayacağız. Bu farkındalığı Bakanlar Kurulu'na taşıyarak diğer bakanlıkların da benzer çalışmaları yapmalarını sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Amacımız, karşılıklı etkileşimi sağlamak"

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da engelliliğin doğuştan ya da sonradan oluşan bir hakikat, bir kader olduğunu dile getirerek, "Engellilik nedeniyle insanın hayatın akışı içinde yer almaması ise kader değil, insanın iradesini kullanmamasıdır. Tüm engellilerin, şimdilik engelsiz olanlarla hayatın her alanında olma hakkı vardır." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Erol Yanar, 5 gün süren "Ülkem İçin Dünyam İçin Ben de Varım" temalı kişisel motivasyon gelişim eğitimi kapsamında stres yönetimi, motivasyon, iletişim, mesleki yaşam ve toplumsal yaşam konularında ders verdiklerine dikkati çekerek, en önemli amaçlarının karşılıklı etkileşimi sağlamak ve engelli-engelsiz ayrımı olmaksızın eğitim programlarına katılım sağlamak olduğunu söyledi.

"Artık engel diye bir şey kalmamıştır"

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, engelliliğin tüm toplumları ilgilendiren evrensel bir olgu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"3 Aralık'ta birileri telefonu kaldırır, sırtımızı okşar ve tebrik eder. Bu program ise beni hem şaşırttı, hem de çok mutlu etti. Kutlamak için bir şeyleri çözmek, beyinler arası mesafeyi kaldırmak gerekli. Engellerin zihinde olduğunu gören Sayın Bakanımız, engelli personelini diğerlerinden farklı görmeden böyle bir hizmet içi seminere tabi tutmuştur. Artık engel diye bir şey kalmamıştır. Evinden çıkamayan kardeşlerimizin evde istihdam edildiğini, üretime katkı sağladığını gördük. Çok teşekkür ediyoruz."

Eğitime katılan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) personeli Vildan Karaaslan Çavuşoğlu, daha etkili bir iletişimin yollarını öğrendiklerini anlatarak, "Bizler bir gün ışığına hasret kalabiliriz. Hayallerimizde sevgilimizin ellerini tutabiliriz. En sevdiğimiz şarkıyı henüz dinlememiş olabiliriz. Ama biz her şeyden önce kafamızdaki engelleri kaldıran bireyleriz." ifadelerini kullandı.

TCDD personeli Süreyya Açıkgöz ise seminerlerin önemli bir kazanım ve motivasyon olduğunu vurgulayarak, "Bir gün engeller tatlı bir tebessümden ibaret olacaktır, buna tüm kalbimle inanıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Arslan, söz konusu eğitime katılan Bakanlık personeline sertifikalarını takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement