Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülkenin tek merkezden yönetilmesi gerekiyor.

04.03.2017 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülkenin tek merkezden yönetilmesi gerekiyor. Bizim gitmek istediğimiz bir yer var. 2023, 2071 hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için sistemin tıkır tıkır çalışması lazım." dedi.

Osman Gazi Caddesi üzerindeki esnaf ziyaret programına çay ocağından başlayan, burada vatandaşlarla sohbet eden Arslan, bir vatandaşın daveti üzerine bir müddet oturduğu ocağın bahçesinde çay içti.

Bir dönercide kendi elleriyle kestiği dönerden gazetecilere ikram eden Arslan, daha sonra bir fırında tezgahın başına geçerek müşterilere ekmek ve simit verdi. Verdiği ekmek ve simitlerin parasını almayan ve "Bizden olsun" diyen Arslan, ardından peynirci, restoran, kuruyemişçi gibi iş yerlerine de uğradı ve işletme sahipleri ve müşterilerle sohbet etti.

Sohbet ettiği vatandaşlarla fotoğraf çektiren Arslan, onlardan halk oylamasında destek istedi.

Arslan, esnaf ziyaretinden sonra Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ın Suflaniyah bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selim Topal'ın Sancaktepe'de oturan ailesine ve 15 Temmuz şehidi Muhammed Fazlı Demir'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretleri sonrası Kars-Ardahan- Iğdır Derneği'nce Samandıra Kültür Merkezinde düzenlenen programda konuşan Bakan Arslan, AK Parti hükümetlerinin 80 yılda yapılan işlerin 3-4 misli iş gerçekleştirdiğini, sadece Sancaktepe'de, İstanbul'da değil her yerde hizmet yaptıklarını anlattı.

14-15 sene önce İstanbul'dan Kars'a haftada bir uçak bulunduğunu, yer bulabilmek için iş adamı veya üst düzey yönetici olunması veya biletin çok önceden alınması gerektiğini kaydeden Arslan, cenazesi olanın bile hemen bilet bulamadığını, şimdi ise Türkiye'nin 50'den fazla şehrinde havalimanı olduğunu, birçok kente haftanın hemen hemen her gününde uçuş bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin şimdiye kadar cumhurbaşkanlarıyla başbakanların fikir ayrılığına düşmesi ve koalisyonlar gibi nedenlerle hedeflerine ulaşmakta güçlük çektiğini, krizler yaşadığını ve türlü sıkıntılara düştüğünü ifade eden Arslan, Türkiye'nin daha fazla büyümeye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bu yüzden ülkenin tek merkezden yönetilmesi gerekiyor. Bizim gitmek istediğimiz bir yer var. 2023, 2071 hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için sistemin tıkır tıkır çalışması lazım." diye konuştu.

"Türkiye'nin daha fazla güçlenmesi için 'evet"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin desteğine değinen Arslan, Bahçeli'nin 1999-2002 yılları arasında 3 yıl başbakan yardımcılığı yaptığını ve devlet için sorumluluk aldığını söyledi.

CHP'nin yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne karşı olduğunu kaydeden Arslan, şöyle devam etti:

" 'Bekara eş boşamak kolaydır' derler. Çünkü bekar böyle bir tecrübe yaşamamış. Aile, eş, baba olmanın sorumluluğunu bilmediği için ne olduğunu bilmiyorlar. Kılıçdaroğlu böyle bir sorumluluk almamış. Bir kez SGK Genel Müdürlüğü yapmış onu da biliyoruz. Gece gidip sıra alıp muayene alabiliyorduk. Olamazsak ertesi güne kalıyordu. Devlet yönetiminde bulunup görev almadığı için ona göre hava hoş. Bahçeli 1999-2002 arasında sorumluluk aldı. Sorumluluk aldığı için devlet adamlığı görevini yapıyor."

Bakan Arslan, 16 Nisan'da kararı halkın vereceğini, ülkenin çok daha güçlenmesi, hızlanması ve emin adımlarla geleceğe yürümesini isteyenlerin "evet" diyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement