Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Kırşehir'de Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Kırşehir'de Açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Kırşehir\'de Açıklaması

"Biz de kendi uydumuzu kendi üssümüzden fırlatmak istiyoruz.

23.02.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Biz de kendi uydumuzu kendi üssümüzden fırlatmak istiyoruz. Yine yüzde 100 Türk malı olan uydularımızı üretmek istiyoruz. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Hatırlarsanız Türksat 4-A uydusunu Kazakistan'dan fırlatmıştık. İnşallah önümüzdeki dönemde 4-B uydumuzu fırlatma imkanımız olacak. 5-A uydusunu Türkiye'de yapacağız. 6-A uydumuz ise tamamen yerli üretim olacak. Ona ilişkin çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Elvan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaretinde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak son 11 yılda 160 milyar lira harcadıklarını söyledi.

Ulaşım altyapısında eksik ne varsa gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Elvan, belki 100 yıl üzerine hiçbir şey inşa edilmeyen alanlara girdiklerini ifade etti.

Bakan Elvan, 30 Mart yerel seçimlerinin istikrarın devamı için önemli olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"30 Mart seçimleri bizler açısından son derece önemli, ülkemiz açısından son derece önemli. Eğer ülkemizin istikrarının devamını, büyümesini, güçlenmesini istiyorsak, 30 Mart'ta hepimiz kenetlenmeliyiz. Güçlü bir şekilde Başbakanımızın, hükümetimizin arkasında durmalıyız. Bu ülkenin gelişmesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar var. Özellikle büyük ölçekli projelerin yapılmasından ve gerçekleştirilmesinden çok ciddi rahatsızlık duyan kesimler var. Bakın, biz İstanbul'da üçüncü havalimanı projesinin yapımına başladık. Bu havalimanının yapılmasını engellemek için içeride yazılan yazılardan çok dışarıda yazılar yazılıyor. Bu nedenle biz sizlere güveniyoruz. Bugüne kadar hep sizlerin sesi olduk. Sizlerin istekleri, talepleri ne ise bizatihi bu istek ve talepleri yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapan bir hükümet var şu anda iktidarda. Bundan sonra da sizin sesiniz olmaya devam edeceğiz. Sizin kendi iradenize ipotek koymaya kalkanlar olursa buna karşı dimdik durmalısınız. Siz bize destek verdiniz, biz bugüne kadar dimdik ayakta durduk. Sizin desteğinize güvendik ve bu başarıları elde ettik."

AK Parti iktidarından önceki 80 yılda yapılanların daha fazlasını son 11 yılda gerçekleştirdiklerini dile getiren Elvan, şunları kaydetti:

"Türkiyemizi seviyorsak, güçlenmesini istiyorsak bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. İnşallah 30 Mart'ta bize karşı, Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin güçlenmesine karşı, milli iradeye karşı baş kaldıranlara gereken cevabı hep birlikte vereceğiz. Onun için hepimize büyük görev düşüyor. Türkiye'nin büyümesine ve güçlenmesine hiç kimse engel olamayacak. Yeter ki siz, bu desteğinizi sürdürün. İnşallah bu desteği de sürdüreceğinizden eminiz. Kaygımız ve kuşkumuz yok. Ahi Evran anlayışı ne ise AK Parti'nin de anlayışı odur. Hiç bir farkı yoktur. Ahi Evran ne diyor, 'Alın teri ile geçinin' diyor. 'Başını dik tut' diyor. 'Kendinize güvenin' diyor. 'Minnetsiz yaşa' diyor Ahi Evran. İşte bu özelliklerin hepsi AK Parti'de var. Bizim hiç kimsenin minnetine falan ihtiyacımız yok. Bizim tek destekçimiz sizlersiniz, halkımız."

Elvan, bir gazetecinin, "Türk Hava Yolları uçağından bir milletvekilinin indirilmek istenmesi ve sonrasındaki gelişmelerle" ilgili düşüncesini sorması üzerine, "O konu ile ilgili detaylı bilgi sahibi değilim" dedi.

K-1 belgesi

Bu sırada, bir vatandaşın K-1 belgeleri ile ilgili sıkıntısını dile getirmesi üzerine Bakan Evlan, bu konuda bir toplantı yapmayı planladıklarını söyledi.

Elvan, "K-1 ile ilgili şikayet çok. Biz bunu masaya yatıracağız. İnşallah önümüzdeki günlerde sizlerden arkadaşları da davet edeceğiz. Özellikle K-1 belgesine yönelik sorunlarımız nedir, neler yapabiliriz, bunları konuşacağız. İnşallah sizleri rahatlatıcı bazı tedbirler alacağız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Hızlı tren hattının Kırşehir'den geçirilmesi ile ilgili düşüncesi sorulan Bakan Elvan, batıdan doğuya, Edirne'den Kars'a kadar yine kuzeyden güneye bir kaç hat olmak üzere hızlı tren projelerini gerçekleştireceklerini anlattı.

Elvan, "Bununla ilgili bir kaygınız ve tereddüdünüz olmasın. Biz zaten sizi (Kırşehir) Mersin'e bağlayan hattın projesini yaptırdık. Önümüzdeki yıllarda bu projeyi peyderpey gerçekleştireceğiz. Sizi limanla buluşturacağız. Bu bölgede güçlü bir sanayi altyapısı istiyorsak, sizin sahile olan bağlantınızın sağlanması lazım" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin uzay ve havacılık çalışmaları

Bakan Elvan, daha sonra, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Cacabey Medresesi ve Camisi'nden çok etkilendiğini belirten Elvan, şöyle devam etti:

"Beni çok duygulandıran hadiselerden bir tanesi, ziyaret ettiğimiz Cacabey Medresesi ve Camisi. Orada 1200'lü yıllarda Caca Bey'in yapmış olduğu bugünkü roketlerin şeklini görüyoruz. Mimari itibariyle aslında bugünkü uzaya atılan roketleri Caca Bey, 1200'lü yıllarda keşfetmiş. Aradan 800-900 yıl geçmiş ama biz Türkiye olarak bu teknolojiye sahip değiliz. Şunu ifade edeyim, inşallah uzay ve havacılık alanında bu yeni dönemde çok güçlü yatırımlarımız ve çalışmalarımız olacak. Biz de kendi uydumuzu kendi üssümüzden fırlatmak istiyoruz. Yine yüzde 100 Türk malı olan uydularımızı üretmek istiyoruz. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Hatırlarsanız, Türksat 4-A uydusunu Kazakistan'dan fırlatmıştık. İnşallah önümüzdeki dönemde 4-B uydumuzu fırlatma imkanımız olacak. 5-A uydusunu Türkiye'de yapacağız. 6-A uydumuz ise tamamen yerli üretim olacak. Ona ilişkin çalışmalarımız devam ediyor."

Elvan, Cacabey Medresesi'nin Kırşehir'de bulunmasından dolayı bu açıklamaları özellikle Kırşehir'de yapmayı uygun bulduğunu ifade ederek, "Çünkü, 1200'lü yıllarda Caca Bey'in yaptığı roketlerin bugünkünden hiç bir farkı yok. Bugünkü roketlerin tasarımını Caca Bey, 1200'lü yıllarda yapmış. İnşallah, Türkiye olarak Caca Bey'in izinden gideceğiz" diye konuştu.

Bakan Elvan'a, ziyaretlerinde, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan ile AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya da eşlik etti. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Kırşehir'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement