Bakan Elvan: Zenginleşen Ülkeyi Fakirleştirmek İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Bakan Elvan: Zenginleşen Ülkeyi Fakirleştirmek İstiyorlar

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Üretim, ihracat yapan, vergi veren ve istihdam yaratan işadamlarına zarar vermek istiyorlar." dedi.

02.03.2014 00:19  Güncelleme: 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan - HATAY

HATAY (AA)- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Zenginleşen ülkeyi fakirleştirmek istiyorlar. Üretim, ihracat yapan, vergi veren ve istihdam yaratan işadamlarına zarar vermek istiyorlar. Bunu başarabilmek için de her yolu deniyorlar" dedi.

Elvan, 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Antakya Ottoman Otel'de düzenlenen " Hatay'ın Şampiyonları" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Hatay'ın her daim bu toprakların en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin artık dünyanın en sağlam, istikrarlı ekonomilerinden birine sahip olduğunu belirten Elvan, dünyada yaşanan krizlerden etkilenmeyen, ekonomik istikrarı yükselerek devam eden örnek ülkelerden biri konumunda olduğunu söyledi.

İstikrar adası olan Türkiye'yi istikrarsız bir adaya dönüştürmek istediklerinin altını çizen Elvan, "Zenginleşen ülkeyi fakirleştirmek istiyorlar. Üretim, ihracat yapan, vergi veren ve istihdam yaratan işadamlarına zarar vermek istiyorlar. Bunu başarabilmek için de her yolu deniyorlar. Eger bu vatanı seviyorsak bu ülkenin insanını seviyorsak Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini, güçlenmesini istiyorsak hep birlikte geceli gündüzlü çalışacağız ve buna müsade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Hatay'ın günümüzde hem üretim de hem de ticarette ülkemizin en önemli merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Elvan, bunu da ülkemizin en büyük sekisinci vergi veren şehri olarak da kanıtladığını kaydetti.

İş adamlarının yatırım ve üretim yapabilmesi için nelere ihtiyaç duyduğunu bildiklerini vurgulayan Elvan, son 11 yılda birçok teşvikler ve istihdam destekleri sağladıkları, bankacılık sistemini sağlamlaştırdıkları, faizleri düşürdüklerini ve birçok ülkeyle ikili anlaşmalar neticesinde vizeleri kaldırdıklarını belirtti.

Alt yapı yatırımlarını gerçekleştirdiklerini, üretim ve ticaretin önündeki engelleri kaldırdıkça da dış ticaretin büyüdüğünü, geliştiğini ifade eden Elvan, ihracatın 36 milyar dolardan 152 milyar dolara ulaştığını, Hatay'ın ise 2 milyar 85 milyon dolarlık ihracatıyla ülkemizin en fazla ihracat yapan onuncu şehri konumuna geldiğini söyledi.

Ülkemizin en büyük 500 şirketinin 12'sinin de Hatay'dan çıktığının altını çizen Elvan, Hataylı üretici, sanayici ve ticaret erbabının bir yılda 3,5 milyara lira yakın vergi ödediğini, ancak bunun yeterli olmadığını, hem Hatay'ın hem de ülkemizin 2023 hedeflerinin çok daha yüksek olduğunu kaydetti.

Hedeflere ulaşmanın yolunun teşviklerin yanı sıra kara, deniz, hava, demiryolu ulaşımıyla iletişim araçlarının yol artasından geçtiğini bildiklerini belirten Elvan, şöyle devam etti:

"Alt yapı, üretiklerimizi taşıyabileceğimiz yollar, limanlar lojistik merkezleri olmazsa ürünlerimizi nasıl ve ne şekilde satacağız? Bu nedenle ulaşım ve iletişim alt yapısına çok önem veriyoruz. 11 yılda Türkiye genelinde 166 milyar liralık ulaştırma alalında yatırım gerçekleştirdik. Kamu, özel işbirliği yatırımlarıyla bu miktar tam 218 milyar lirayı buldu. 2002 öncesinde sadece 6 il bölünmüş yolla bağlıyken bugün 74 ilimiz bölünmüş yollarla bağlı. 79 yılda 6 bin 100 kilometre yapılan bölünmüş yol uzunluğuna, biz 11 yılda 21 bin 850 kilometreye ulaştık. Yat limanları yaptık, ötv'siz yakıt uygulamasını hayata geçirdik. Türkiye'yi hızlı trenle tanıştırdık. Modern İpek Yolu'nu hayata geçiriyoruz. Türkiye'de ne yaptıysak Hatay'da da onu yaptık. Hatay'ın bu noktaya gelmesinde, havaalanına kavuşmasında, komşusu tüm illerle yollara kavuşmasında 15 ilçesinin 13'ünün bölünmüş yollara kavuşmasında Sadullah Ergin'in çok önemli gayretleri oldu. Teşekkür ediyorum."

Hatay'da yapılan hizmetlere de değinen Elvan, Antakya'yı İskenderun'a bağlayacak 15 kilometrelik tüneli de yapacaklarını, bununla ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Hatay'ın demir çelik sanayisinin kalbi durumunda olduğunu, Amik Ovası ile verimli arazileriyle tarım şehri ve deniziyle de balıkçılık kenti olduğunun altını çizen Elvan, bir kavşak noktası olan şehrin, otoyollarının da deniz yollarının da havaalanın da denizciliğinin de önemli olduğunu söyledi.

- Suriye'deki olaylar

Hatay'ın alt yapısını, iyileştirmeye, güçlendirmeye çalıştıklarının altını çizen Elvan, bundan sonra da çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edeceklerini kaydetti.

Suriye'de yaşanan kargaşanın Hatay'ı nasıl etkilediğinin de farkında olduklarını vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:

"Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika ile çalışan firmalarımız da bu dönemde büyük sıkıntıya girdiler. Bu sıkıntıların önüne geçmek amacıyla Başbakanımız başta olmak üzere tüm hükümet olarak Ortadoğu'ya ve Afrika'ya ziyeretlerde bulunarak sıkıntıyı bir nebze de olsa azaltmak için çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye ile Mısır arasında ro-ro hattı açılması için mutabakat imzaladık. Bu ro-ro seferleriyle Suriye'nin haksız uygulamalarıyla Hatay başta olmak üzere Mersin, Gaziantep gibi illerimizde lojistik sektörünün zararlarını askeri düzeye indirdik, indirmeye çalışıyoruz. Ro-ro seferlerinin tüm sorunlarımızı çözmeyeceğini biliyoruz. Ancak bu bir başlangıçtır. Sizin de desteğinizle sıkıntıları inşallah en kısa sürede aşacağız. Tereddüt etmeden adımlarımızı art arda atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz. Hatay'da yaşanan bu değişimin, yapılan bu denli adımların en önemli tetikleyicisi siyasi ve ekonomik istikrardır, huzur ortamıdır. Ülkemizdeki bu huzur ortamını bozmaya, istikrarı yıkıp yerine eski düzen getirmeye çalışanlar başaramayacaklardır. "

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de girişimci ruha sahip hemşehrilerinin dünyanın hemen her yerinde koşturduğunu, ekonomik faaliyetler sergilediklerini kaydetti.

Ülkemizin toplam gayri safi yurtiçi hasılasına ilk on il arasında yer alarak katkıda bulunduklarını vurgulayan Lekesiz, bununla gurur duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 2013 beyan dönemi ile Hatay'da ilk beşe giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleriyle, kentte en çok ihracat, yeni yatırım, yeni istihdam sağlayanlara ve meslekte 50 yılını dolduran mükelleflere plaket verildi.

Törene, Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamları katıldı.

Bakan Elvan: Zenginleşen Ülkeyi Fakirleştirmek İstiyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Elvan: Zenginleşen Ülkeyi Fakirleştirmek İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement