Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

"Milli irade halkın iktidar olmasıdır ancak milli iradeye karşı duranlar, rahatsız olanlar var"

09.03.2014 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Milli irade halkın iktidar olmasıdır ancak milli iradeye karşı duranlar, rahatsız olanlar var" dedi.

Elvan, Sarıveliler ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapılan 3 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 2006 yılında Sarıveliler'e geldiğinde vatandaşların ilçeye baraj yapılmasını istediklerini söyledi.

İlçe halkının "Yeter ki onu gerçekleştirin, başka bir şey istemiyoruz" dediğini aktaran Elvan, şunları kaydetti:

"Ben o dönemde Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) müsteşar yardımcısıydım. Şu anki Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ise Devlet Su İşlerinde (DSİ) genel müdürdü. Defalarca görüştük ve en sonunda, şu anki bakanımız, Allah ondan razı olsun, yatırım programına aldı. Biz de onayladık ve Sarıveliler'deki baraj çalışmalarına başladık. Bugün itibarıyla barajımızı bitirdik. 1-2 ay içinde de sulama bölümlerini tamamlıyoruz. Sizlere hizmet vermeye başlayacak. Bunlarla da yetinmedik. 'Bölgemizin cefakar ve vefakar insanlarının özellikle ulaşım noktasında birçok ihtiyacı var' dedik. Sizleri Akdeniz'e bağlayacak Kuş Yuvası yoluna önceki Ulaştırma Bakanımız ile beraber geldik ve bu tünellerin yapılmasına o dönemde karar verdik.

Mayıs sonu itibarıyla tünellerdeki çalışmamız bitiyor. Ağustos itibarıyla o tünellerden geçerek Alanya'ya ulaşma imkanımız olacak."

" Türkiye'de hem siyasi hem de ekonomik alanda istikrar oluştu"

Elvan, geçmiş hükümetler ve iktidarlar gibi yıllarca süren ve sürüncemede kalan yatırımlardan yana olmadıklarını, bir göleti artık 3 ayda yaptıklarını, bu farkın Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarından kaynaklandığını dile getirdi.

"Son 12 yılda Türkiye'de hem siyasi hem de ekonomik alanda istikrar oluştu" diyen Elvan, şunları belirtti:

"Bu istikrar, hükümetin gayretler, Sayın Başbakanımızın dik duruşu ve kararlılığı sayesinde. Bu istikrarı bozmalarına izin vermeyeceksiniz. 30 Mart seçimlerinde bunun cevabını en güzel şekilde vereceksiniz. Sizin bize desteğiniz ve güveniniz sürdüğü müddetçe size yapamayacağımız hiçbir şey yoktur çünkü sizin sorununuz, bizim sorunumuz. İşte gerçek anlamda milli irade bu. Milli irade halkın iktidar olmasıdır ancak milli iradeye karşı duranlar, rahatsız olanlar var. Hem içeride hem de dışarıda var.

Onun için milli irade güçlü sesini 30 Mart'ta yükseltecek ve sandıkları patlatacak."

Elvan ve protokoldekiler, konuşmaların ardından maliyeti 39,7 milyon lira olan 4 tesisin temelini attı. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement