Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Yalova'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Yalova'da Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Yalova\'da Açıklaması

"(Depremde cep telefonu iletişimin kesilmesi) İletişim altyapısı itibarıyla biz şu anda Avrupa'nın en iyi ülkelerinden biriyiz.

26.05.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ege Denizi'nde Cumartesi günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında cep telefonu iletişimin kesilmesiyle ilgili  "İletişim altyapısı itibarıyla biz şu anda Avrupa'nın en iyi ülkelerinden biriyiz. Elbette bu tür gerçekten istenmeyen, bizi üzen hadiseler söz konusu olduğunda bazen sıkıntı yaşanıyor" dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Yalova'ya gelen Elvan, AK Parti Merkez İlçe Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

Yalova'nın, bu bölgenin en önemli illerinden biri olduğunu belirten Elvan, "Kalkınmanın temel noktalarından bir tanesi güçlü bir ulaşım altyapısıdır. Eğer siz güçlü bir ulaşım altyapısına sahipseniz, o yörenin, o bölgenin kalkınmaması için hiçbir neden yoktur. O yörenin çok rahat biçimde kalkınmasını sağlayabilirsiniz. Biz de bu noktadan hareketle ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çok yoğun bir faaliyet içerisinde girdik" diye konuştu.

Yalova'daki yatırımlar hakkında bilgi veren Elvan, "Yalova- Armutlu arasındaki yol gerçekten içler acısı bir yoldu. Sadece bugüne kadar önemli bir harcama yaptık ama toplam tutar 255 milyon TL'dir. Bu güzergahın üzerinde 6 tane tünelimiz var. Toplam tünel uzunluğu 5 bin 900 metredir. Çok yoğun bir şekilde burada çalışmalara devam ediyoruz. 45 kilometrelik yolunun 35 kilometresini tamamladık" dedi.

-Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin, Yalova'yı cazibe merkezi yapacağını kaydeden Elvan, şöyle konuştu:

"Yalova'yı gerçekten cazibe merkezi yapacak en önemli projemiz ise İstanbul'u Yalova'ya, Yalova'yı Bursa'ya, Bursa'yı İzmir'e bağlayan otoyol projesi. Bugün otoyol projemizin güzergahı üzerinde incelemelerde de bulundum. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. İnşallah önümüzdeki yılın belki 4-5'inci ayında Altınova ile Gemlik arasındaki bölümü açmış olacağız. Tüm hedefimiz buna odaklanmış durumda. Asma köprünün yapımına yönelik çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yılda Mayıs-Haziran ayı gibi asma köprümüzün üzerinden geçme imkanımız olacak. Yalnız araçlarla değil, araçlarla belki Ağustos-Eylül ayını bulacak. Özellikle Altınova'daki kavşaktan Yalova ve Gemlik'e kadar uzanan otoyolu inşallah açmış olacak. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Aşağı yukarı altyapı çalışmalarımızı yüzde 90 nispetinde tamamlamış bulunuyoruz; kazı, dolgu çalışmalarını. Viyadüklerimiz bitmek üzere. Tünel çalışmalarımızda ışık görme törenini düzenlemiştik. Tünel çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Betonlama çalışmalarının yüzde 70'i tamamlanmış durumda. Bu otoyolla özellikle İstanbul, Yalova ile bir anlamda bütünleşmiş, entegre olmuş olacak ve Yalova gerçekten tabiat güzellikleriyle, eşsiz doğasıyla bu bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden biri konumuna gelecek. Bundan emin olunuz."

-İzmit-Yalova arası otoyol

Yalova ve Kocaeli illeri arasında yeni bir otoyol yapacaklarını belirten, Bakan Elvan, şunları kaydetti:

"İzmit'ten Yalova'ya gelen kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz 19 farklı yerleşim yerinden geçip Yalova'ya geliyorlar ve onlarca trafik ışığı var biliyorsunuz. Belki yarım saatte ulaşabileceğimiz yola 1 saatten fazla zaman harcıyorsunuz. İzmit-Yalova arası otoyol yapımıyla ilgili proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İnşallah yap-işlet-devret modeli içerisinde İzmit'i doğrudan Yalova'ya bağlayan otoyol projesini gerçekleştireceğiz. İzmit'ten çıkan bir kardeşimiz yarım saate kalmadan Yalova'ya ulaşmış olacak. Artık onlarca trafik lambasında beklemek zorunda kalmayacak. 1-1,5 saatlik bir zamanı harcamış olmayacak. Bu da Yalova için son derece önem arz eden bir proje diye düşünüyorum."

Elvan, Yalova Tonami Meydanı'nda köprülü kavşak projesinin, yatırım programlarında olduğunu ve ihaleyle projeyi gerçekleştireceklerini söyledi. Lütfi Elvan, ayrıca Yalova Çevre Yolu Projesi'yle ilgili detaylı çalışma yapıldığını ve şehir içi trafiği rahatlatacak projenin hayata geçeceğini belirtti.

Bakan Elvan, Yalova'da son karayollarına 10 yılda 2014 yılı fiyatlarıyla 480 milyon liralık  yatırım yapıldığını belirterek, "Aşağı yukarı 500 milyonluk yatırım. Bizden önceki 10 yıla baktığımızda yine bugünkü fiyatlarla toplam yatırım tutarı 84 milyon lira. Düşünün kaç kat artış söz konusu. 10 kattan daha fazla bir artış zannedersem söz konusu" ifadesini kullandı.

-Depremde cep telefonu iletişiminin kesilmesi

Elvan, bir gazetecinin, Ege Denizi'nde Cumartesi günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında cep telefonu iletişimin kesilmesiyle ilgili sorusuna şöyle yanıt verdi:

"İletişim altyapısı itibarıyla biz şu anda Avrupa'nın en iyi ülkelerinden biriyiz. Elbette bu tür gerçekten istenmeyen, bizi üzen hadiseler söz konusu olduğunda bazen sıkıntı yaşanıyor. Soma'daki maden kazasında da böyle bir sıkıntı yaşadık ama biz hemen firmaların mobil araçlarını sevk ettik bölgeye. Bu mobil araçlar ihtiyacı giderdi. Bu tür durumlarda sizlerden tek talebimiz, böyle bir aksaklık olması halinde derhal ya bakanlığımızı ya da ilgili operatörü uyarmanız halinde çok kısa sürede mobil cihazlarımızı devreye sokabiliriz. Şu anda elimde bilgi olmadığı için bir şey ifade edemiyorum. Deprem sonrası ilgili operatörlerin mobil araçlarını gönderip göndermediklerini de bilemiyorum ama iletişim altyapısı itibarıyla çok güçlüyüz. Bakınız geniş bant abone sayımız 33-34 milyon. Almanya'daki geniş bant abone sayısı kaç biliyor musunuz? 25 milyon. Dolayısıyla biz internet alanında, mobil telefon alanında gerçekten ciddi ilerlemeler kat ettik. Bundan sonra da yoğun bir şekilde altyapı çalışmalarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz."

Lütfi Elvan, ve beraberindekiler İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Necip Fazıl'ı Anma Programı'na katıldı.

Ardından, Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifini ziyaret eden Elvan, balıkçıların sorunlarını dinledi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Yalova'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement