Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman'da Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman\'da Açıklaması

"(Erdoğan'ın seçim reklamının yasaklanması) Yasaklama gerekçesine baktığımızda özellikle orada bir vatandaşımızın Kuran ı Kerim okuması bir de belli belirsiz bir ezan sesi duyuluyor.

06.08.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim reklamının yasaklanmasına ilişkin, "Yasaklama gerekçesine baktığımızda özellikle orada bir vatandaşımızın Kuran-ı Kerim okuması bir de belli belirsiz bir ezan sesi duyuluyor. Bunu gerekçe göstererek anladığım kadarıyla YSK böyle bir yasak getirmiş. Elbette saygı duyuyoruz, yalnız doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Elvan, Karaman Polisevi'nde düzenlenen basın toplantısında, YSK'nın, Erdoğan'ın reklam filminin televizyon ve radyolar ile internette yayınlanmasının yasaklanmasına ve yayından kaldırılmasına yönelik kararını değerlendirdi.

YSK'nın aldığı kararın kendilerini üzdüğünü ifade eden Elvan, "Yasaklama gerekçesine baktığımızda özellikle orada bir vatandaşımızın Kuran-ı Kerim okuması bir de belli belirsiz bir ezan sesi duyuluyor. Bunu gerekçe göstererek anladığım kadarıyla YSK böyle bir yasak getirmiş. Elbette saygı duyuyoruz, yalnız doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü günümüzde, her birimiz, herhangi bir ortamda şiir okuyabiliyoruz. O şiirlerin içerisinde bile ezanla ilgili, Kur'an ile ilgili ifadeler bulunabiliyor. Açıkçası ben bunu anlamış değilim ama buna rağmen biz bunu çok önemsemiyoruz. Neticede o bölümler çıkartılıp tekrar medyaya bu sunulmuştur, reklamlar devam edecektir" diye konuştu.

- Ankara- İstanbul YHT hattında meydana gelen arızalar

Ankara-İstanbul YHT'de meydana gelen arızalara da değinen Elvan, güvenlik yönü itibariyle herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını ancak hızlı tren seyahatlerinde veya normal tren seyahatlerinde zaman zaman bu tür arızaların söz konusu olabildiğini dile getirdi.

Elvan, bunun ilk defa gerçekleşmiş bir hadise olmadığını, Ankara- Konya yüksek hızlı trenin de birkaç kez yolda kaldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Keza, Konya- Eskişehir, Ankara-Eskişehir güzergahında da bunlar zaman zaman söz konusu oldu. Maalesef özellikle Ankara-İstanbul yüksek hızlı treninin açılmasından rahatsız olan önemli bir kesim var. Bunu sizler de görüyorsunuz. Özellikle belirli bir medya grubu Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren projesini küçük düşürmeye, bunun aslında yüksek hızlı tren projesi olmadığını söylemeye çalışan kesimler var. Bunların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Bu ülkeyi seven, bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışan her bir bireyin, her bir vatandaşın bu tür projelerden gurur duyması lazım. Biz anlam vermekte ve onları anlamakta güçlük çekiyoruz. Herhangi bir sorunumuz söz konusu değil. Şu anda da seferlerimiz rahat bir şekilde işliyor. İnşallah yıl sonuna doğru sefer sayımızı arttıracağız. Şu anda 6 gidiş, 6 dönüş olmak üzere toplam 12 sefer söz konusu. Yeni 10 tren setimiz gelecek. Onunla birlikte yıl sonuna doğru sefer sayılarını arttıracağız."

Konya-İstanbul YHT seferleri ne zaman başlayacak?

Gelecek olan 10 tren seti ile Konya-İstanbul arasında da yüksek hızlı tren seferlerine başlayacaklarını anlatan Elvan, bu trenlerin yıl sonuna doğru geleceğini ancak Ekim ayının başında, bu tarihte gerçekleştirememeleri halinde Kasım veya Aralık ayında  Konya-İstanbul YHT seferlerini başlatma arzusunda olduklarını aktardı.

-Ankara-İstanbul YHT bilet fiyatları-

Elvan, Ankara-İstanbul YHT biletler fiyatlarıyla ilgili bir soru üzerine, fiyatların yüksek olmasını istemediklerini, pahalı olduğu gerekçesiyle uçakla gidemeyen vatandaşların, hızlı trenle, yüksek hızlı trenle gitmelerini arzu ettiklerini bildirdi.

İstanbul-Ankara arasındaki otobüs bilet fiyatlarının 40-60 lira arasında değiştiğini dile getiren Elvan, "Biz bilet fiyatını 70 lira olarak belirledik. Özellikle indirim yapmayı uygun gördük. Öğrenciler için bunu aşağı yukarı otobüs 55 lira iken YHT'de de bilet fiyatının 55 lira olmasını öngördük. Yine 7 yaşının altındaki çocuklardan koltuk tahsis edilse bile para almıyoruz. 7-12 yaş arasındaki çocuklar ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan da 35 lira bilet ücreti alıyoruz. Bunun yanında hava yollarında olduğu gibi erken bilet alanlara ilave indirimler getirdik. Tabii öneriler olursa da bu önerileri değerlendirmeye hazırız" diye konuştu.

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu

Elvan, emniyetteki "Paralel yapı" operasyonuyla ilgili başka bir soru üzerine, bu ülkede Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan'ın, bakanların sadece normal telefonları değil kriptolu telefonlarının dahi yasa dışı dinlendiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın yabancı ülkelerin başbakanlarıyla, devlet başkanlarıyla yaptığı görüşmelerin bile dinlendiğini anlatan Elvan, şöyle devam etti:

"Bunu kabullenmek mümkün değil. Bu yasa dışı dinlemeyi kim nasıl ve ne şekilde yaptıysa bunun hesabını verecek. Yargı önünde illa bunun hesabını verecektir. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Herkesin yasalarımıza, kanunlarımıza uymak zorunluluğu vardır. Türkiye bir hukuk devletidir ki; biliyorsunuz demokratikleşme alanında çok önemli gelişmeler kaydetti ülkemiz. Buna rağmen bu tür yollara tevessül edenlere karşı da Hükümet olarak şiddetle, ısrarla, azimle üzerlerine gideceğiz ve yargı önünde herkes hesabını verecek."

-TİB'de devam eden inceleme

Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın kendisiyle ilişkili bir kurum olduğunu dile getiren Elvan, bu kurumda geçmiş kayıtların silindiği, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından tespit edildiğini, bunun üzerine başsavcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Başsavcılığını bu konuda gerekli çalışmaları başlattığını dile getiren Elvan, "Yine buna paralel olarak Telekominikasyon İletşim Başkanlığımızda savcılığın yürüttüğü yoğun çalışmalar var. Biliyorsunuz dinleme kayıtlarının açıldığı yer, yani bir anlamda dinleme izninin verildiği yer Telekominikasyon İletişim Başkanlığıdır. Dolayısıyla orada da yasa dışı, mahkeme kararı olmadan yapılan dinlemeler neyse, bunlar teker teker bilirkişiler ve savcılık tarafından tespit edilecek. Zaten savcılık gerekli çalışmalarını yürütüyor, şu anda da devam ediyor. Cumhuriyet başsavcılığı bu konuda suçlu kimse, bunları kim nasıl gerçekleştirmişse, mutlaka cezasını verecektir" diye konuştu. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement