Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

"Birçok ülkede krizlerin yaşandığı, ekonomide daralmanın görüldüğü bir dönemde özel kesim ile kamunun bir araya gelip böyle projeleri gerçekleştirmesi Türkiye için, hükümetimiz için gurur vesilesi" "Hükümetimiz Türkiye'yi büyütüyor, güçlendiriyor, Türkiye'de istihdam sağlıyor.

14.08.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dünyanın birçok ülkesinde kriz yaşanırken, Türkiye'de özel sektör ile kamunun ortak projeler gerçekleştirmesinin gurur verici olduğunu belirterek, "Hükümetimiz, Türkiye'yi büyütüyor, güçlendiriyor, Türkiye'de istihdam sağlıyor. İşte gerçek istikrar bu" dedi.

Dalaman Havalimanı'nın işletilmesi ihalesini kazanan YDA İnşaat'ın, ilk taksidi ödemesi dolayısıyla JW Marriot Otel'de tören düzenlendi.

Bakan Elvan, Dalaman Havalimanı'nın işletilmesi ihalesini kazanan YDA İnşaat'tan ilk tahsilatın yapılacağı gün olması nedeniyle bugünün önemli olduğunu belirterek, "Dün Bodrum Milas Havalimanı için benzer bir tören düzenledik. Bugün ikincisini düzenliyoruz. Gerçekten gurur verici bir tablo, özlem duyulacak bir tablo. Hele hele dünyada halen birçok ülkede krizlerin yaşandığı, ekonomide daralmanın görüldüğü bir dönemde özel kesim ile kamunun bir araya gelip böyle bir projeyi gerçekleştirmesi Türkiye için, hükümetimiz için gurur vesilesi" diye konuştu.

İş adamlarını, devlete ve hükümete güvenmeleri dolayısıyla kutlayan Elvan, hükümetin de özel sektöre güvendiğini söyledi.

Bir kuruş harcama yapmadan devletin kasasına 700 milyon avronun üzerinde kaynak girdiğini ifade eden Elvan, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan 200 milyon avroluk varlık kazanıyoruz. Orada bir terminal binası kazanıyoruz. Halkımızın da büyük bir kazancı var. Hizmet sunumu güzelleşiyor, hizmetin kalitesi yükseliyor. Bu işi alan firmamız da para kazanıyor, istihdam sağlıyor. Kaybeden kesim yok. Birilerinin söylediği gibi hükümetimiz birilerine rant sağlamıyor. Hükümetimiz Türkiye'yi büyütüyor, güçlendiriyor, Türkiye'de istihdam sağlıyor. İşte gerçek istikrar bu."

Türkiye'nin dünyaya örnek teşkil edecek yap-işlet-devret modellerine imza attığını anlatan Elvan, bunların en önemli örneklerinden birinin 3. havalimanı projesi olduğunu kaydetti.

Kamu özel işbirliği içinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce 18 projenin hayata geçirildiğini bildiren Elvan, birçok havalimanının işletme hakkının devriyle özel kesime açılacağını söyledi.

Havayolunda son yıllarda önemli gelişme sağlandığını vurgulayan Elvan, havacılık sektöründe uçak imalatına yönelik çalışmalara başladıklarını, bu konuyla ilgili haberleri ileride paylaşacaklarını belirtti.

Karayolu ve demiryolunda da önemli gelişmeler sağlandığına dikkati çeken Elvan, "Bir ülkenin hızlı kalkınması, gelişmesi isteniyorsa olmazsa olmaz koşullardan biri güçlü ulaşım alt yapısına sahip olması. Eğer siz güçlü ulaşım altyapısına sahip değilseniz o ülkenin gelişmesinden, kalkınmasından bahsetmek mümkün değil" dedi.

Türkiye'deki havalimanlarının kapasitelerinin üzerinde performans gösterdiklerini belirten Elvan, 13 yıl önce 30 milyon olan havayolu yolcu sayısının bugün 150 milyonu geçtiğini anlattı.

Konuşmaların ardından 70 milyon 500 bin avroluk ve 831 milyon 900 bin avroluk temsili çekler, Bakan Elvan'a, YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan tarafından takdim edildi. Dalaman Havalimanı'nın temsili anahtarı da YDA Grup yöneticilerine verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement