Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, İzmir'de - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, İzmir'de

Bakan Elvan: "Konak Tüneli kazı çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı.

30.12.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konak Tüneli kazı çalışmalarının yüzde 95'inin tamamlandığını, ocak ayının ortalarına doğru tünelde ışığın görüleceğini ve mayıs ayında hizmete açılacağını kaydetti.

Konak Tüneli inşaatını inceleyen, proje hakkında bilgi alan ve iş makinesiyle tünelde çalışma yapan Bakan Elvan, tünelin İzmir için son derece önem arz eden bir proje olduğunu, özellikle Konak Buca ve Karabağlar arasında ciddi rahatlama sağlayacağını, Yeşildere Caddesi'ne bağlantısının bulunacağını ve Alsancak trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacağını kaydetti.

Tüneldeki kazı çalışmalarının yüzde 95'inin tamamlandığını ifade eden Elvan, "Ocak ayının ortalarına doğru ışığı göreceğiz ve buradaki bizim hedefimiz de mayıs ayında inşallah İzmirli vatandaşlarımızın hizmetine tüneli sunmak istiyoruz. Çalışmalarımız çok yoğun devam ediyor, herhangi bir sorunumuz yok" dedi.

Konak Belediyesi'nin tünel için ÇED raporu alınması gerektiğine ilişkin açtığı dava hakkında da açıklamada bulunan Lütfi Elvan, şöyle konuştu:

"İnanın hayretle karşılıyorum biz bunu hizmet etmek için yapıyoruz. İzmir halkımıza hizmet etmek, halkımızı rahatlatmak için bu projeyi yapıyoruz. Bir belediyenin dava açmasını, hele hiçbir yasal altyapısı olmayan bir dava açmasını yadırgıyoruz. Bununla ilgili düzenlemeler bellidir. Özellikle bu tünelin yapımıyla ilgili olarak kurumumuz karayolları genel müdürlüğümüz yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmıştır. Bir bakanlık yasal prosedürlerini tamamlayamadan böyle bir işe başlayabilir mi? Bu konuda sıkıntımız yoktur, son derece rahatız. O süreçler tamamlandıktan sonra çalışmalara başlanmıştır."

Bölgede hiç sondaj yapılmadığına ilişkin eleştirileri de değerlendiren Bakan Elvan, şöyle devam etti:

"Efendim bu bölgede hiç sondaj yapılmamış, gelen eleştirilerden biri. Burada 60'ın üzerinde sondaj yapıldı, şu görmüş olduğunuz tünel güzergahınında nerede neyle karşılaşacağını arkadaşlarımız biliyorlar. Efendim ağaçlar kesiliyor bugüne kadar ağaçların tamamının deplasesi gerçekleşti İzmir Büyükşehir Belediyesi ile. Kalan az sayıda ağacın deplasesini arkadaşlarımız yapacak. 2014 yılında Bakanlığımız Karayolları Genel Müdürlüğümüz 43 bin ağaç dikti İzmir sınırlarında. Bir taraftan yolları yapıyoruz diğer taraftan yeşillendirme çalışmaları yapıyoruz."

Tünel üzerindeki 62 evin kamulaştırılmasının hemen hemen tamamlandığını, 69 evin de tedbiren boşaltıldığını dile getiren Bakan Elvan,  ailelere taşınma parası ve kira ödediklerini kaydetti.

Açılışı mayıs ayında

Tünel inşaatında 60-70 metrelik kesim kaldığını, bu kesim tamamlandıktan sonra havalandırma, elektrifikasyon işlemlerinin yapılacağını dile getiren Elvan, mayıs ayında tünel açılışının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Vatandaş talebini yerine getirmek için çalıştıklarını söyleyen Elvan, şöyle konuştu:

"Vatandaşımızın talebini yerine getirmek istiyoruz,  Konak Belediyesi niye rahatsız oluyor anlamıyorum. Hangi süreçlerde ÇED'in olacağı hangi süreçlerde olmayacağı yasal süreçlerde bellidir. Yasalara aykırı en ufak bir işlem yapılmamıştır bu tünelde. Siyaset yapma arenası tüneller değil, hizmetlerdir. Siyaseti başka yerde de yaparız. Biz İzmir'in tek ses olmasını istiyoruz. Biz hizmet yapmak istiyorsak bize de engel olmayın."

Tünelde 250 milyon liralık harcama yaptıklarını da anlatan Elvan, kime oy verirse versin herkese hizmet ettiklerini dile getirdi.

Diğer projeler

Bakan Lütfi Elvan, İzmir'de açılışa hazır projeler arasında Menemen Harmandalı Otoyolu Çeşme Alaçatı Karayolu, Menemen Çukurköy koyu, Yeni Şakran Cezaevi yolu, Belevi Selçuk Meryemana Yolu, Kemalpaşa Ansızca Köprülü Kavşağı bulunduğunu ifade etti.

Elvan, bazı ilçelerde de şehir geçişi çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.

İzmir'in hem demiryolu hem karayolu hem de denizcilikte önemli potansiyele sahip olduğunu dile getiren Elvan, "İzmir'de ne isterseniz var un var şeker var helva yapmak gerekir. İzmir öyle bir yer biz de var gücümüzle bu katkıyı size sağlayacağız" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement