Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Ordu'da - Son Dakika
Güncel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Ordu'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1923 yılından 2003 yılına kadar Türkiye genelinde yapılmış toplam tünel uzunluğunun 50 kilometre olduğunu belirterek, "Biz sadece 2015 yılında 128 kilometrelik tünel açıyoruz" dedi.

06.02.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1923 yılından 2003 yılına kadar Türkiye genelinde yapılmış toplam tünel uzunluğunun 50 kilometre olduğunu belirterek, "Biz sadece 2015 yılında 128 kilometrelik tünel açıyoruz" dedi.

Ordu'da Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret eden Bakan Elvan, burada yaptığı açıklamada, Ordu'nun başta fındık olmak üzere tarıma dayalı sanayisi, orman ürünleri ve turizm potansiyeli ile Türkiye'de örnek olabilecek önemli iller arasında yer aldığını söyledi.

Ordu için önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Elvan, bakanlıklarının şu ana kadar Ordu'ya 2,9 milyar liralık yatırım yaptığını anlattı.

Bakan Elvan, bu rakamın çok önemli olduğunu dile getirerek, "Ordu için öngörülen toplam tünel sayısı 66. Bunlardan 58'ini tamamladık. Şu anda 8 tünel üzerinde çalışmalarımız devam ediyor"  ifadesini kullandı.

Ordu Çevreyolu Projesinin tamamlanması yönünde çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"19 kilometre olan bu çevreyolunun 13 kilometresi tünelden oluşuyor. AK Parti dönemi öncesi hükümetlere baktığınızda 3-4 kilometrelik bir tüneli 20, 30 yılda bitiremiyorlardı. Şu anda biz 66 tünelden bahsediyoruz. Sadece Ordu ili sınırları içerisinde. Bu yıl Türkiye genelinde 128 kilometrelik tünel açılışı gerçekleştireceğiz. 1923 yılından 2003 yılına kadar tüm Türkiye genelinde yapılmış olan toplam tünel uzunluğu 50 kilometredir. Sadece biz 2015 yılında 128 kilometrelik tünel açıyoruz. İşte bizim diğer partilerden farkımız bu. Bizi gerçek anlamda milletle buluşturan, milletin bizi kucaklamasını sağlayan da bu."

Elvan, Ordu Çevreyolu'ndaki çalışmaların yıl sonuna yetişmesinin güç göründüğünü ancak gereken gayretin gösterilerek 2016 yılı içerisinde ilk bölümünün açılacağını dile getirdi.

Proje isimleri

Valilikteki programının ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Elvan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Basın mensuplarının Ordu-Giresun Havalimanı Projesinde isim değişikliği olup olmayacağı yönündeki sorusuna Elvan, söz konusu havalimanının iki ilin ortasına yapıldığına vurgu yaptı.

Elvan, bu nedenle iki ilin ismini muhafaza eden bir havaalanı olmasının önemine işaret ederek, "Ordu-Giresun Havaalanı" olarak zikredilmesinin iki ilin kaynaşması ve bütünleşmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin Adıyaman'ın Kahta ilçesi ile Şanlıurfa'nın Siverek ilçesini birbirine bağlayan Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsü özelliğine sahip Nissibi Köprüsü'nün ismine ilişkin görüşü sorulan  Elvan, vatandaşların bu köprüye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin konulması yönünde talebinin olduğunu söyledi.

Elvan, üçüncü havalimanına yönelik de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin verilmesi yönünde yoğun talebin olduğunu anlatarak, "Tabi Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirlerine bunları arz ettik. Eğer kendileri uygun görmesi halinde, 'Neden olmasın' diyoruz?"

"Rize Havaalanı Projesi"

Bakan Elvan, Rize Havalimanı Projesine ilişkin bir soruya da bununla ilgili etüt çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Şu anda sondaj çalışmalarının yapıldığına işaret eden Elvan, "Özellikle şu anda etüdünü yaptıkları bölümde deniz derinliğinin biraz fazla yüksek olduğunu tespit ettiler. Biraz daha deniz derinliğinin az olduğu kesimlere yönelik detaylı çalışmalarını sürdürüyorlar. Ama ben şunu ifade edeyim, Karadeniz bölgesi artık Ordu-Giresun Havalimanıyla, Samsun Çarşamba Havalimanıyla, Trabzon Havalimanıyla ve Rize Havalimanıyla bu bölgenin potansiyelini kaldırabilecek güçte bir bölgemiz" diye konuştu.

Elvan, Türkiye'nin son derece hızlı bir şekilde gelişip büyüdüğünü ifade ederek, turizm açısından inanılmaz bir gelişme gösteren Karadeniz Bölgesinin de faaliyetteki ve yapımı devam eden havalimanları ile daha da canlanacağını vurguladı.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement