Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan Malatya'da - Son Dakika
Politika

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan Malatya'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan Malatya\'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 12 yıllık AK Parti dönemi boyunca önlerine engeller çıkarıldığını ve darbe planlarının yapıldığını belirterek, “Liderimizi yasaklama çalıştılar, partimizi kapatmaya çalıştılar ama hiç birinde başarılı olamadılar” dedi.

18.01.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 12 yıllık AK Parti dönemi boyunca önlerine engeller çıkarıldığını ve darbe planlarının yapıldığını belirterek, "Liderimizi yasaklama çalıştılar, partimizi kapatmaya çalıştılar ama hiç birinde başarılı olamadılar" dedi.

AK Parti Malatya 5.Olağan Kongresi Atatürk Kapalı Spor Salonunda binlerce partilinin katılımı ile gerçekleştirildi. AK Parti Grup Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın divan başkanlığını yaptığı kongreye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ve eşi Zeliha Elvan da katıldı. Bakan Elvan'ın yanı sıra kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, milletvekilleri Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı, İl Başkanı Bülent Tüfenkci, İl Başkan Adayı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

"MALATYA MALATYA BULUNMAZ EŞİN"

Kongrede konuşan Bakan Elvan, yatırımlara ilişkin genel bilgiler verdi. Konuşmasına, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun selamını getirdim" diyerek başlayan Bakan Elvan, "Malatya Malatya bulunmaz eşin diye bir türkümüz vardır, Malatya'nın eşi bulunmadığı gibi Malatyalının da eşi bulunmaz" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin kurulmasından sonra günüme kadar gelen süreçte önlerine birçok engel konduğunu belirten Bakan Elvan, "Önümüze onlarca engel koydular, darbe planları yaptılar. Liderimizi yasaklamaya çalıştılar, partimizi kapatmaya çalıştılar ama hiçbirinde de başarılı olamadılar. Bu da sizin dik durmanı ve AK Parti'ye sahip çıkmanı ile oldu. AK Parti'ye şimdiye kadar verdiğini güçlü destek ile güçlü Türkiye'yi ortaya çıktı" dedi.

"HALKIN DESTEĞİ İLE"

Halkın önemli desteğinin olmaması durumunda bugünlere kadar gelemeyeceklerini kaydeden Elvan, Türkiye'de yaptıkları bir çok reformu yine halkın büyük desteği ile hayaya geçirdiklerini dile getirdi.

80 yıllık dönemde AK Parti Hükumetlerine kadar 140 milyon TL'lik yatırımın yapıldığını belirten Elvan, bugün sadece Malatya'da 2014 yılında 450 milyon TL Karayolu yatırımı yaptıklarını söyledi. Malatya'ya yapılan yatırımlardan da bahseden Bakan Elvan, 2015 yılında 40 kilometrelik ilave bölünmüş yol da yapacaklarını söyledi. 2003 ile 2014 yılları arasında bakanlık olarak 1.15 milyar liralık yatırım yaptıklarını ve bunun ise sadece 450 milyon TL'lik bölümünü 2014 yılında gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"MALATYA ÖNEMLİ BİR CAZİBE MERKEZİ"

Malatya'nın konumu itibariyle son derece önemli bir cazibe merkezi olduğunu dile getiren Elvan, yapımı devam Eden Malatya- Sivas karayolunda çalışmaların sürdüğünü ve en kısa zamanda bunu bitireceklerini söyledi. Malatya- Çelikhan yolunda çalışmaların sürdüğünü belirten Elvan, "inşallah bunun devamında Malatya'yı Adıyaman'a daha kısa yoldan bağlayacağız" dedi.

Malatya'da gerçekleştirdikleri önemli projelerden birinin de çevreyolu projesi olduğunu hatırlatan Elvan, "54 kilometrelik Malatya çevre yolu projesinin maliyeti 500 milyon TL. Yani yarım katrilyon lira bizden önceki dönemler olsaydı 80 yılda bunu gerçekleştiremezlerdi. İnşallah bununda yarın ihalesine çıkıyoruz. Malatya çevreyolunu da en kısa sürede bitireceğiz. Şu anda Malatya'da 106 KM bölünmüş yol çalışması sürüyor. Bu yıl 40 km'lik bir kısmı bitecek" şeklinde konuştu.

İlçelerde devam eden ve biten çalışmalarından da bahseden Bakan Elvan, yapımı devam eden Karahan Tüneli ile Erkenek Tüneli'nin de kısa zamanda faaliyete geçeceğini söyledi. Malatya- Elazığ karayolu üzerindeki Kömürhan Köprüsü üzerine Türkiye'nin 4'üncü büyük asma köprüsünü de inşa edeceklerini belirten Elvan, bunun yanı sıra 2400 metre uzunluğunda çift tüpü Kömürhan Tüneli içinde çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Malatya'nın merakla beklediği hızlı tren projesi hakkında da bilgiler veren Bakan Elvan, 14 Ocak'ta hızlı treni projesinin ihale edildiğini ve zaman kaybetmeden uygulamaya geçeceklerini söyledi ve 2023'e kadar Malatya'ya hızlı treni kazandıracaklarını söyledi.

2015 Genel Seçimlerine de kısa bir zaman kaldığını hatırlatan Bakan Elvan, partililere seslenerek "2015 seçimleri öncesi gece gündüz demeden çalışacağız, ev ev dolaşacağız. Sizden bir söz almak istiyorum Malatya'da 6-0 istiyoruz" dedi.

"YENİ ANAYASAYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

2015 seçimlerinin Türkiye için kritik bir seçim olduğunu belirten Elvan, "Eğer Türkiye'nin güçlenmesini, büyümesini ve istikrarın sürmesini istiyorsak 2015'de Anayasa değişikliği yapabilecek milletvekili sayısına ulaşmak zorundayız. Biz parti olarak yeni bir anayasayı çok önemsiyoruz. Türkiye'nizin geleceği için mutlaka bu Anaysa değişikliğine gitmeliyiz" dedi.

Bakan Elvan'ın konuşmasının ardından ise İL Başkanı Bülent Tüfenkci tarafından, Bakan Elvan'a kayısı takdim edildi.

"HEDEFİMİZ YENİ ANAYASA ÇIKARACAK SAYIYA ULAŞMAK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise 2015 seçimlerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek "Hedefimiz Parlamentonun 3'te ikisini almak. Anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olmak. Bunun için Malatya'nın dün olduğu gibi bugün bize sahip çıkacağından hiç şüphemiz yok" dedi.

12 yıllık AK Parti İktidarları döneminde Malatya'ya 9 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını belirten Çalık, "Malatya AK Parti teşkilatı Türkiye'ye örnek olacak bir teşkilat. Ben görevi bugün bırakacak olan Bülent Tüfenkci'ye teşekkür ederken, göreve gelecek olan Hakan Kahtalı kardeşime de başarılar diliyorum" dedi.

Kongrenin Divan Başkanlığını yapan, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın'da yaptığı konuşmada, Malatya ile Adıyaman'ın kardeş iki şehir olduğunu belirterek, "Asla Nemrutlar aramıza giremeyecek. Hiçbir şehir de ne teşkilatlarımız arasına ne de Malatya Adıyaman arasında hiçbir fitneye meydan vermeyeceğiz, aramıza nemrutlar asla giremeyecektir" dedi.

"BİZDE DURMAK YOK"

Görevini Hakan Kahtalı'ya bırakan Bülent Tüfenkci'de kongrelerinin tüm Malatya ve AK Parti camiasına hayırlı olmasını dileyerek göreve seçilecek olan Hakan Kahtalı'ya başarılar diledi. 2002'den bugüne kadar AK Parti teşkilatlarında görev alan herkese teşekkür eden Tüfenkci, 4 yıllık görevleri sürecinde AK Parti'nin Malatya'da oy oranını yükseltmek için mücadele ettiklerini söyledi. Bu günlere buz dağlarını eriterek geldiklerini belirten Tüfenkci, "Çetin yolları aşa aşa bugünlere geldik. Zaman zaman düşürüldük ama davamızdan asla vazgeçmedik. Artık geriye dönüş yok, karanlık puslu günler geride kaldı. Bize durmak yok, dinlenmek yol yola devam ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından il başkanlığı seçimine geçildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement