Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Kıta Aşan Projeler-KKTC Su Temin Projesi Tanıtımı” programında, “Kıbrıs bizim canımız feda olsun kanımız, hiç kimseye yedirtmeyiz.

17.01.2015 03:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Kıta Aşan Projeler-KKTC Su Temin Projesi Tanıtımı" programında, "Kıbrıs bizim canımız feda olsun kanımız, hiç kimseye yedirtmeyiz. Başka ülkeler merak etmeyin küçülecek, Türkiye daha da büyüyecek" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin düzenlediği "Kıta Aşan Projeler - KKTC Su Temin Projesi Tanıtımı" programına katıldı. Eroğlu ve Yıldırım, Ankara JW Mariott Hotel'de düzenlenen toplantıda konuşma yaptı. Toplantıya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bürokratları ile Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği temsilcilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

"BÜYÜK PROJELERİ, BÜYÜK DEVLETLER YAPAR"

Türkiye'nin 2002 yılından itibaren büyük projelere imza attığının altını çizen Bakan Yıldırım, "Büyük projeleri büyük devletler yapar. Bu proje 1998'de gündeme gelmiş ama o tarihlerde ülkede istikrar yok, rüştü siyasi irade yok… 2004'te AK Parti iktidarı, rüştü siyasi irade, güven ve istikrarın getirdiği ortamda projeyi hayata geçirdi. Yine, bakanlık yaptığım dönemde dosyalara baktığımda, İstanbul - İzmir Otoyolu 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde; Boğaz Köprüsü yine uzun yıllardan beri Türkiye'nin gündeminde, Marmaray'ın 150 yıl Türkiye'nin hayali olması, insanımızın hayali olması… Hızlı tren yarım asırlık bir özlem… Bütün bunlar artık hayal olmaktan çıktı, gerçeğe dönüştü, dönüşüyor. Sebebi ne? Sebebi, güven ve istikrar, güçlü siyasi irade. Onun için milletimize ne kadar şükran duysak, ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize bu fırsatı veren 76 milyon milletimizdir. Ama bu fırsatı da heba etmeyen, milletin verdiği güveni boşa çıkarmayan bir iktidardır, onun lideridir; Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.

"İSKİ'DEN YABANCILARI KOVDUM"

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) şahlanışa geçtiğini belirten Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce bu projeleri yabancılar yapıyordu. İlk defa ben, İSKİ Genel Müdürüyken yabancıları kovdum. Neden; çünkü sürekli proje yapıyorlar, hatta Dünya Bankası kredi vermiş, 100 trilyona mal olacak bir işi 300 trilyona ihale etmişler. Neticede işler bitmiyor. Bunları kovdum. Biz kendi öz kaynaklarımıza, kendi teknolojimize çok kısa zamanda İstanbul'daki bütün atık su kanallarını, içme suyu arıtma tesislerini, şebeke yenileme, ishal hatları bunları yeniledik. Hakikaten güzel işler başarmamız lazım. Şu anda biz, İstanbul'da yaklaşık 600 tesisi açtık, 2 milyar dolar borcu ödedik ve bunu tamamen öz kaynakla yaptık. DSİ gerçekten şahlanışa geçti. Şu ana kadar 2 bin 361 dev tesis; 278'i baraj, bin 1 tane gölet, sulama tesisleri, modern arıtma tesisleri, 77 tane şehrimizin içme suyu meselesi tamamen kökünden çözüldü. En fazla dere ıslah edildi; bin 400 tane. Bunlar şevkle, heyecanla, millete hizmet azmiyle oldu. 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' düsturuyla hareket ettik. Bu hızla devam edeceğiz, devam ediyoruz. Bakın burada şunu söyleyeyim: Geçmiş, eski Türkiye'de böyle bir projeyi hayal bile etmek mümkün değil. Hatta geçenlerde Avrupalı bir bakanla görüşürken şunu söyledi: 'Avrupa'da artık büyük projeler yok, büyük projeleri siz yapıyorsunuz' dedi. Hakikaten bu tablo benim koltuklarımı kabarttı."

"KIBRIS BİZİM CANIMIZ, FEDA OLSUN KANIMIZ"

Başka ülkeler düşüşe geçse bile, Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini kaydeden Bakan Eroğlu, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinden bahsetti. Türkiye'nin her zaman KKTC'nin yanında olacağını söyleyen Eroğlu, "Kıbrıs bizim canımız feda olsun kanımız, hiç kimseye yedirtmeyiz. Başka ülkeler merak etmeyin küçülecek, Türkiye daha da büyüyecek. Artık Türkiye'nin büyük hedefleri var, 2023 hedefi var, 2053, 2071 hedefleri var" ifadesini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projenin biteceği tarihle ilgili bilgi verdi. Eroğlu, "En geç 20 Temmuz 2015 saat 10.59'da su aksın istiyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement