Ülke Özlemiyle Oğluna Vatan İsmini Verdi - Son Dakika
Güncel

Ülke Özlemiyle Oğluna Vatan İsmini Verdi

Kobani'deki IŞİD saldırılarından kaçan hamile Suriyeli Kürt kadın, Şanlıurfa'da doğum yaptı.

18.10.2014 11:59  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EŞBER AYAYDIN - Terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçan Suriyeli Kürt kadın, Türkiye'de dünyaya getirdiği oğluna "vatan" anlamına gelen "Velad" ismini verdi.

Kobani'de (Ayn el Arap) yaşayan hamile Medine Kadre, yaklaşık 20 gün önce, 3 çocuğuyla Türkiye sınırına geldi. Suruç ilçesindeki Yumurtalık mevkisindeki giriş noktasında AFAD ekiplerince karşılanan Kadre, fenalaşınca ilk müdahalesi sınırda oluşturulan sahra hastanesinde yapıldı.

Doğum sancıları artan kadın, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde erkek çocuk dünyaya getirdi. Tedavisi tamamlanan anne daha sonra 4 çocuğu ile AFAD tarafından oluşturulan geçici barınma merkezine yerleştirildi.

Ülkesinden uzakta buruk sevinç yaşayan anne, Türkiye'de dünyaya getirdiği oğluna "vatan" anlamına gelen "Velad" ismini koydu.

Kadre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün saldırıları nedeniyle her şeylerini geride bırakarak Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Çocuklarının vatansız büyümesini istemediğini anlatan Kadre, şöyle konuştu:

"Zor şartlarda Türkiye sınırına geldik. Hamile olduğum için çok sıkıntı çektim. Bir yandan çocuklarımın başına birşey gelecek endişesi diğer yandan rahatsızlığım beni strese soktu. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra sancılarım arttı ve kaldırıldığım hastanede doğum yaptım. Şanlıurfa'da dünyaya gelen oğluma da ülkeme duyduğum özlemden dolayı 'vatan' anlamına gelen 'Velad' ismini verdim."

Suriye'de durumlarının iyi olduğunu ve evlerinde mutlu bir şekilde yaşadıklarını aktaran Kadre, şimdi ise muhtaç duruma düştüklerini aktardı.

Kadre, çocuklarının Türkiye sayesinde hayatta kaldığını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ülke Özlemiyle Oğluna Vatan İsmini Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement