Ülkeler Arası Oluşabilecek Krizlerin Çözümü Turizmde - Son Dakika
Güncel

Ülkeler Arası Oluşabilecek Krizlerin Çözümü Turizmde

Ülkeler Arası Oluşabilecek Krizlerin Çözümü Turizmde

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın katılımıyla 20’inci kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

28.01.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın katılımıyla 20'inci kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

EMITT, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuar açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, hangi ülkede kriz yaşanırsa yaşansın turizmin iyileştirici bir unsur olduğunu söyledi.

Fuar açılışında konuşan Bakan Ünal, "Bugün hangi anlamda olursa olsun devletler arası alanda hangi kriz yaşanırsa yaşansın turizm her zaman iyileştirici bir etkiye sahip, Uluslararası ilişkilerde kesinlikle ülkeler turizm alanını bir yaptırım aracı olarak kullanmamalıdır. Çünkü uluslararası alanda herhangi bir kriz yaşansa bile yaşanan bu krizin daha sonraki süreçte iyileştirici ve çözüme kavuşturucu etkisini içinde saklayan temel alan turizmdir" dedi.

Terörü bir ülkenin sorunu olarak değil, küresel bir sorun olarak görmek gerektiğini de ifade eden Bakan Ünal, "Maalesef bugün dünya düşük yoğunlukla bir mücadele sürecinden geçiyor. Maalesef terör bu karşılıklı mücadelenin adeta bir aygıtı durumundadır. O yüzden terör her yerde insanın ve insanlığın üzerinde yükselttiği değerlerin temel düşmanıdır. Terörün temel amacı olarak korku, endişe kaygı ve bunlar üzerinde bir şiddet sarmalı oluşturuyor. O yüzden terör herhangi bir ülkenin sorunuymuş gibi görmemeliyiz. Terör küresel bir sorundur. Ülkeler terörle ortak mücadele etmelidir" dedi.

Basının mensuplarının sorusu üzerine Rusya ilişkilerini de değerlendiren Bakan Ünal, "Rusya ile birlikte Türkiye bu sorunu aşabilecek güçtedir. Ayrıca her kriz bir fırsat doğurur. Biz de temaslarımız neticesinde Rusya'dan yaşanacak turizm kaybını telafi için tedbirlerimizi aldık.Buradan bir çağrıda yapmak istiyorum ki teröre karşı sağduyu ile tepki koymamız gerekiyor" İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, protokol üyeleriyle birlikte fuarın açılış kurdelesini keserek stantları gezdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ülkeler Arası Oluşabilecek Krizlerin Çözümü Turizmde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement