Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı - Son Dakika
Güncel

Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı

Başkentte bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı"nda 30 ülkeye ait birbirinden ilginç el sanatları ve hediyelik eşyalar, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

03.12.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkentte bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı"nda 30 ülkeye ait birbirinden ilginç el sanatları ve hediyelik eşyalar, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

ATO Congresium'da düzenlenen, yabancı ülkelerin kültür ve el sanatlarının tanıtıldığı fuarda Türkiye, Mısır, Sudan, İran, Kenya, Endonezya, Tayland, Gana, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Rusya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Pakistan, Hindistan, Tanzanya, Zimbabve, Çin, Afganistan, Nepal, Senegal, Doğu Türkistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bangladeş, Kazakistan, Tataristan, Makedonya, Kırım Türkleri, Belarus ve Kosova'dan örnekler yer aldı.

Ülkelerin stantlarında yer alan, el işçiliği, yöresel kıyafetler, takı, ev aksesuarları ve yöresel yemekler, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Mısır papirüsleri, Bangladeş ve İran el dokuma halıları, Türkmenistan dokumaları, Nepal ve Endonezya el oymaları ile Kazakistan'ın beyaz balı, fuarı gezenlerin beğenisini topladı.

İran ve Hindistan stantlarındaki kozmetik ürünler ve takılar, kadınların ilgisini çekerken, erkekler için de tespih, yüzük, köstek, kol düğmeleri gibi aksesuarlar da satışa sunuldu.

Ahşap eşyalar, dokuma çantalar, iğne oyası kolyeler, işleme ceket, gömlek ve yelekler, keçe şapkalar, çini biblolar ile yılbaşı için süsler de yer aldı.

Osmanlı aşçılarının "antibakteriyel" tespihi

Türkiye stantlarındaki radyasyonu alan oniks taşlar, Osmanlı saray kokuları, Osmanlı döneminde aşçılar tarafından kullanılan ve antibakteriyel özellik taşıyan tespihler, Siirt fıstığı ve balı, Safranbolu lokumu ve helvası, Balıkesir zeytinyağı ve peyniri, Şanlıurfa ve Gaziantep baharatları ile yöresel tatlılar, Trabzon tereyağı ve mısır unu, Gümüşhane köme ve pestili, Antakya künefesi, Kayseri pastırması, sucuğu, yağlaması ve içli köftesi, fuar ziyaretçilerinin uğrak yerleri oldu.

Farklı hediyeler satın almak ve yabancı ülkelerin kültürlerini tanımak isteyenler için fırsatlar sunan "Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı" 12 Aralık'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement