Ülkenin İlk Roman Vekili Seçilen Purçu, Kızı 'Müjde'ye Koştu (2) - Son Dakika
Güncel

Ülkenin İlk Roman Vekili Seçilen Purçu, Kızı 'Müjde'ye Koştu (2)

Ülkenin İlk Roman Vekili Seçilen Purçu, Kızı \'Müjde\'ye Koştu (2)

Baba OCAĞI SÖKE'Yİ ZİYARET ETTİ Ülkenin ilk Roman kökenli milletvekili olan CHP'li Özcan Purçu, seçimin ardından eşi Gülseren Purçu, oğlu 7 yaşındaki Ayberk Purçu ve 1.5 aylık kızı Müjde ile baba ocağı Söke'ye geldi.

08.06.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baba OCAĞI SÖKE'Yİ ZİYARET ETTİ

Ülkenin ilk Roman kökenli milletvekili olan CHP'li Özcan Purçu, seçimin ardından eşi Gülseren Purçu, oğlu 7 yaşındaki Ayberk Purçu ve 1.5 aylık kızı Müjde ile baba ocağı Söke'ye geldi. Purçu'yu; memleketi Atatürk Mahallesi Söğüt Sokak'ta, babası Selami Purçu, annesi Ünzüle Purçu başta olmak üzere çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu komşuları karşıladı. Annesi Ünzüle Purçu'nun elini öpen Özcan Purçu, daha sonra kendisi için kesilen kurbanın kanının alnına sürülmesinin ardından tebrikleri kabul etti.

'BU FARKLI BİR DEVRİMDİR'

Çadırda doğup büyüdüğünü belirten Purçu, "Çalışıp, mücadele edilince bir yerlere varılabiliyor. Yeter ki isteyelim. Bu zorlu şartlarda meclise girmeyi başardık. Roman kökenli bir kişi olarak TBMM'ne seçilmem benden sonra da Roman kökenli gençlerin bu makamlara gelebileceğini gösteriyor. Okuyarak, mücadele ederek herkes bunu başarabilir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 92 yıllık tarihinde kendisinin milletvekili olarak meclise girmesinin farklı bir devrim olduğunu sözlerine ekleyen Purçu, "Romanlar bu ülkenin mozaiği, ama çözüme kavuşması gereken sorunları var, sıkıntıları var. Bunları dillendirip çözüm noktasında adımlar atacağız" diye konuştu. Purcu, sadece Romanların değil, her kesimin sorunları için çalışacağını kaydetti.

MAZBATA SONRASI İÇİN DE ORGANİZASYON HAZIRLIĞI

Oğlunun milletvekili seçilmesinden duyduğu sevincini dile getiren baba Selami Purçu, oğlu için adak olarak keseceği danayı mazbata sonrasına bıraktığını söyledi. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, Purcu'nun mazbatanın alınması ve yemin töreni sonrası baba ocağı ziyaretinde görkemli bir karşılama töreni yapacaklarını söyledi. - Purçu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ülkenin İlk Roman Vekili Seçilen Purçu, Kızı 'Müjde'ye Koştu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement