Ülker, Türk Futbolundan Elini Çekti - Son Dakika
Spor

Ülker, Türk Futbolundan Elini Çekti

Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker, Yıldırım Demirören'e bir mektup gönderip futboldan tüm desteklerini çektiklerini duyurdu.

14.01.2015 09:17  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk futboluna milyonlarca lira katkı sağlayan Murat Ülker, "Avrupa'daki seyircileri görünce kıskanıyorum. Passolig sistemi daha esnek olabilirdi. 14 yabancı kararı yanlış. Üzülerek futboldan desteğimizi çekiyoruz. Bunu mektupla TFF'ye de bildirdim" dedi.

"ARTIK YOKUZ"

Türk futbolundan "bir yıldız" kaydı. Verdiği müthiş destekle tanınan Yıldız Holding, "Artık yokuz" dedi... Son dönemde yurt dışındaki önemli firma alımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Ülker grubunun sahibi Murat Ülker, Habertürk'e yaptığı açıklamada, aldıkları şok kararı duyurdu.

"AVRUPA'DAKİ SEYİRCİLERİ GÖRÜNCE KISKANMAMAK ELDE DEĞİL"

İşte Ülker'den, ders çıkarılması gereken çok önemli mesajlar: "İngiltere ve Almanya'daki seyircileri görünce kıskanmamak elde değil. Ülke adına çok üzülüyorum. Orada düşmeye aday takımların maçlarına bile binlerce seyirci geliyor. En son İngiltere'de bir maça gittim. Ortam inanılmaz güzeldi, müthiş keyif aldım. Ne yazık ki bizde bunları göremiyoruz. Futbolseverlerin mutluluğunu engellemeyelim. 1.5 saatlik bir maç sırasında stada giden sporseverler sevinebilir, kızabilirler. Bu normaldir. Daha hoşgörülü olmalıyız. Passolig sistemi getirilirken, daha esnek olunabilirdi. Kimse kişisel bilgilerinin, devlet de olsa kayıt altına alınmasını istemez, rahatsız olur.

"YABANCI KURALI MANTIK DIŞI"

Tribünler niye boş diye kafa yormalıyız. Son olarak 28 kişilik kadroda sadece 14 Türk'ün olması kararı yanlıştır. İsteyen takımlar 11 yabancıyla sahaya çıkacakmış. Bu mantık dışı. O zaman Türk çocukları ne yapacak?

"BEKLEDİĞİMİZİ BULAMADIK"

TFF yetkilileriyle daha önce de konuştuk. Kendilerine nazik bir dille mektup yazdım. Üzülerek Milli Takımlar da dahil, sponsorluktan, formalardaki reklamlardan desteğimizi çekeceğiz. Biz sponsor olurken, Türk futbolu gelişsin, altyapılar güçlensin, oyuncular çıksın, Avrupa'da hatta dünyada ülkemiz söz sahibi olsun diye düşünmüştük. Ancak geldiğimiz noktada beklediğimizi bulamadık."

SPORA YILDA 60 MİLYON TL

Yıldız Holding ve Ülker olarak grup her yıl spora ortalama 60 milyon lira civarında bir destek sağlıyor. Futbola ise son 9 yılda 215 milyon dolar civarında katkı verdiler. Yıldız Holding şu anda Ülker markasıyla futbolda TFF, F.Bahçe ve G. Saray; basketbolda ise Fenerbahçe Ülker'in sponsorluğunu yapıyor. Ayrıca birçok sportif etkinliğe destek veriyor. Bu kararla birlikte Ülker'le tatlanan futbolda ağızlarda acı bir tat kaldı!

İŞTE O MEKTUP İŞTE GERÇEKLER

Sporu destekleyen ve topluma faydasına inanan bir kurum olarak 8 yılı aşkın bir süredir milli takımın ve Türkiye'nin güzide kulüplerinin büyük destekçilerinden biriyiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmekle birlikte, tüm sporseverlerin mutlu anlarını çoğaltmayı ve paylaşmayı amaçlıyoruz. Türkiye'de her zaman en önemli eğlence ve motivasyon kaynağı olan futbolun şiddet, kavga ve gerginliklerle anıldığı, değerinin giderek düştüğü ve artık seyircilerin izlemek istemediği bir spor haline geldiğini üzülerek takip ediyoruz. Son günlerde büyük kulüplerin dahi boş tribünlere oynadığı bir ortamda, futbolun gerek taraftar gerekse markalar açısından cazibesini yitirdiğini, dramatik düşüşün bizi endişelendirdiğini belirtmek isterim. Dileğimiz, karşılıklı saygı ve fair-play anlayışının yaygınlaştırılması, futbolun seyirciyle birlikte değerinin yükseltilmesi... Ama ne yazık ki bu azalan ilgi ve değer karşısında kulüp ve müsabakalara desteğin anlamı kalmadığını da bilmenizi istedim.

4 MADDELİK GEREKÇE

1- Futbolun şiddet, kavga ve gerginlikle anılır olması.

2- Türk futbolunun marka değerindeki dramatik düşüş.

3- Maçların cazibesini yitirmesi, statların boş kalması.

4- Fair-Play'le örtüşmeyen atmosfer.

Ülker, Türk Futbolundan Elini Çekti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Ülker, Türk Futbolundan Elini Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • türk markası destek çekemez: türk milletinin desteğiyle yükselen ülker türk sporundanda elini çekememeli sonuçta aldığımız her ülker mamülünün maddi değerinin bir kısmının türk sporu için harcandığını bilerek alıyoruz iyi günde değil ilelebet türk sporuna hizmet etmeleri gerekir . . ortada bir yanlış varsa ülker inde desteğiyle çözmek en doğrusu 7 9 Yanıtla
  • KIZILTEPELİ: Tabi tabi yabancı serbest olmuş bursa ozan mı nemi bonservisini 10 milyon euro istiyor demekki kural değişmeseydi 20 isterdi. Futbol adamlarından daha iyi bilmezssin sen bahane arama. 10 1 Yanıtla
  • İsabet olmuş: İsabet olmuş 8 1 Yanıtla
  • Baressi: Futbol bitti... pasolig ticaret...rant. 5 2 Yanıtla
  • cemil: helal be 7 0 Yanıtla
  • F.K.Ö.: Açıkcası eskisi gibi para kazanamıyorum demiyorda işte yurt dışı şöyle böyle zaten senelerdir yurt dışının herkes farkında ilk defa tesadüfen bir maça gitmiş ortam güzel sen gel bi Ankaragücü maçınada düşmeye oynayan takım nasıl 15 bin kişiyle desteklenir gör 5 0 Yanıtla
  • Fıkret: Ülker'in her yorumu isabetli olmuş,tabi türk futbolunun bu hale gelmesinde emeği çok fazla olan kukla Yıldırım Demirören'ede teşekkür etmek lazım,acaba kendini sorumlu hissediyor mudur? Bence ne passoligi getirenlerin ne fatih terim in ne de Demirören in umurunda bile değil,fatih yılda 4-5 milyon euro,demirören de başbakan'ın kanatları altında günlerini gün ediyorlar 2 1 Yanıtla

Advertisement