Ülkü Ocaklarından Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepki - Son Dakika
Yerel

Ülkü Ocaklarından Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepki

Ülkü Ocaklarından Sincan Uygur Özerk Bölgesi\'ndeki Uygulamalara Tepki

Karaman’da, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Müslümanlara yönelik yapılan uygulamalar yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

06.07.2015 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik yapılan uygulamalar yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Aktekke Kent Meydanı'nda toplanan Ülkü Ocakları Karaman İl Başkanlığı üyeleri, Cumhuriyet Parkı'na kadar ellerindeki döviz ve pankartlarla Çin yönetimi aleyhine slogan atarak yürüdü. Ülkü Ocakları Karaman İl Başkanı Latif Pulcu, burada yaptığı konuşmada, "Özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koyuyor" dedi.

Pulcu, "Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da uzun yıllardan beri Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi veriyor. Bu mücadelenin bir tarafında asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan'ı demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti, reva gören zalim Çin bulunuyor" diye konuştu.

Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edildiğini kaydeden Pulcu, "Söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri her hangi bir hüküm teşkil etmiyor. Özellikle Ramazan ayında Uygur Türklerinin değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Son ülkücü nefesini vermediği sürüce Doğu Türkistan sevdasından vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Pulcu, Doğu Türkistan'da zulme maruz kalan Müslümanların çektiği acıları yüreklerinde hissedeceklerini ifade etti.

Kalabalık yapılan basın açıklamasının ardından Doğu Türkistan'daki Müslümanların bir an önce Çin zulmünden kurtulması için dua etti. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülkü Ocaklarından Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygulamalara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement