Ülkücü Sanıkların Cezasına Yargıtay'dan Onay - Son Dakika
Güncel

Ülkücü Sanıkların Cezasına Yargıtay'dan Onay

İzmir’de, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamalarıyla yargılanan aralarında ülkü ocakları yöneticilerinin de bulunduğu 32 sanığa 1 ile 35 yıl arasında verilen cezayı Yargıtay onadı.

13.10.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamalarıyla yargılanan aralarında ülkü ocakları yöneticilerinin de bulunduğu 32 sanığa 1 ile 35 yıl arasında verilen cezayı Yargıtay onadı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri, 30 Nisan 2010 tarihinde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlarda 44 kişi, iddialara göre suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, adam kaçırmak, darp, tehdit, iş yeri kurşunlama, çek-senet tahsilatı suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına aldı. Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda, 5'i ruhsatsız 3'ü kuru sıkı olmak üzere toplam 8 adet tabanca, 4 adet av tüfeği ve yaklaşık 400 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Ülkü Ocakları yöneticisinin de bulunduğu 9 kişi tutuklanırken, mahkeme aşamasında sanıkların tümü tahliye edildi.

YEREL MAHKEME CEZA VERDİ

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen çete davasında sanıkların tümü üzerilerine atılan suçu kabul etmeyip beraatlerini talep etti. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, çete lideri olduğu iddia edilen Şahin Çoban'ı 46 yıl, Murat Bozkurt'u 35 yıl 6 ay, Tanju Dağlı'yı 40 yıl 9 ay 15 gün, Murat Ertürk 5 yıl, Halil Çetin'i 6 yıl 6 ay, Muammer Balcı'yı 5 yıl 7 ay 15 gün ve Seher Öztop'u 4 yıl 2 ay diğer 25 sanığı ise 1 yıl ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırdı.

YARGITAY'A TEPKİ

Yerel mahkemenin verdiği cezadan sonra sanık avukatları, kararı temyiz etmek için Yargıtay'a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, 20 ay sonra tüm sanıkların cezasını onadı. Davanın özel yetkili mahkemesinde görüldüğünü, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasından sonra bir çok dosyanın Yargıtay tarafından bozulup normal Ağır Ceza Mahkemeleri'ne gönderildiğini belirten avukat Mustafa Tekin ise "Bu dava dosyası yeniden görülmeliydi. Çünkü buna benzer çete davalarının tümünü yargıtay bozuyor. Çünkü verilen ceza özel yetkili mahkemenin işleyişi üzerinden verilmiştir. Oysa artık bu davalar yeniden ele alınıyor" diyerek tepki gösterdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ülkücü Sanıkların Cezasına Yargıtay'dan Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaniye'de Uyuşturucu Operasyonunda 12 Kişi Tutuklandı
    12:26 Osmaniye'de Uyuşturucu Operasyonunda 12 Kişi Tutuklandı

    Osmaniye'de polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan aramalarda, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve diğer malzemeler ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi
    12:25 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da bir araya geldi

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulunan milli takımın teknik direktörü Aytürk Kıyıcı, 19 Yaş Altı Kadın Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası 2. tur maçları öncesi Antalya'da kamp yaptığını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Takımın hedefinin Faroe Adaları ve Ermenistan maçlarını kazanarak A Ligi'nde mücadele etmek olduğunu vurgulayan Kıyıcı, oyuncuların son durumlarını görmek ve birlikte oynama alışkanlığı kazandırmak için kampın önemli olduğunu ifade etti. Ay-yıldızlılar, 3 Nisan'da Faroe Adaları ve 9 Nisan'da Ermenistan ile karşılaşacak.

  • Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor
    12:25 Toz Taşınımı İnsan Sağlığını Olumsuz Etkiliyor

    ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, astım ve KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de toz taşınımı beklendiğini belirterek tedbirli olunması çağrısında bulundu. Özellikle astım, KOAH ve kronik bronşit gibi hastalıkları olanların şikayetlerinin artması durumunda bir uzmana başvurmaları gerektiği vurgulandı.

  • Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti
    12:25 Gaziantep'te okul servisi çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, kimliği henüz belirlenemeyen bir okul servisi, Karşıyaka Mahallesi'nde İbrahim Taş'a çarptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Taş'ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Okul servisi sürücüsü gözaltına alındı.

  • Elazığ'da İş Yerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:23 Elazığ'da İş Yerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Elazığ'da bir iş yerinde sobadaki alevin sıçraması sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında çatı katı kül olurken, yangının odunluğa sıçramaması faciayı önledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Mersin Uluslararası Limanı'nda 25 Milyon TEU Konteyner Elleçlendi
    12:23 Mersin Uluslararası Limanı'nda 25 Milyon TEU Konteyner Elleçlendi

    Mersin Uluslararası Limanı'nda (MIP), 2007'den bu yana 25 milyon TEU konteyner elleçleme yapıldığı açıklandı. Limanda gerçekleşen 25 milyonuncu TEU konteyner elleçleme törenle kutlandı. Liman Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, törende tüm paydaşlara teşekkür ederek daha iyi hedeflere ulaşmak için çalışacaklarını belirtti. Törene, Mersin Limanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Gümrük Bölge Müdürü Osman Göllüce, TCDD Mersin Limanı İşletme Müdürü Murat Birinci, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Cebrail Orman, MIP Yönetim Kurulu Başkanı David Yang ve liman çalışanları katıldı.

  • Erzurum İspir'de Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    12:23 Erzurum İspir'de Trafik Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı
    12:23 Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı

    Esenyurt'ta bir binada çıkan yangında engelli bir çocuğun çakmakla oynaması sonucu apartmanda mahsur kalan 4 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Yangın sırasında çatıya çıkan bir adam ise dron ile havadan görüntülendi. Yangın nedeniyle binada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çocuğun daha önce de benzer bir şekilde yangın çıkardığı belirtildi.

  • Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Gazze'ye 10 Bin Zıbın Takımı
    12:21 Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden Gazze'ye 10 Bin Zıbın Takımı

    Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevli usta öğreticiler, Gazze'deki bebekler için 10 bin zıbın takımı üretti. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, takımların Mersin üzerinden Gazze'ye gönderileceğini belirtti.

  • Mardin 1969 Spor, Aliağa Futbol A.Ş. maçı hazırlıklarına başladı
    12:21 Mardin 1969 Spor, Aliağa Futbol A.Ş. maçı hazırlıklarına başladı

    Mardin 1969 Spor, Aliağa Futbol A.Ş. ile yapacakları maçın hazırlıklarına 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda başladı. Teknik Direktör Ulaş Ulusan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, koşu, ısınma, koordinasyon ve çabukluk hareketleriyle başladı. Pas çalışması ve dayanıklılık koşularıyla devam eden idman, dar alanda yapılan çift kale maçlarla tamamlandı.

  • Ata Sahne Sanat Merkezi, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde kapılarını açtı
    12:19 Ata Sahne Sanat Merkezi, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde kapılarını açtı

    Samsun'un Atakum Belediyesi tarafından yapılan Ata Sahne Sanat Merkezi, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde 'Bimarhane' isimli tiyatro oyunu ile kapılarını açtı. Merkez, tiyatro, konser ve sanat etkinliklerinin düzenlenebileceği modern bir mekandır.


Advertisement